Gott nytt år!

Ja, imorgon är det nyårsafton. Idag har jag ägnat mesta tiden åt förberedelserna... Vi har varit i lokalen och ställt i ordning en hel del, eftersom det eventuellt blir att bada badtunna imorgon!

Jag har haft en mycket skön jul men inte haft tid för så mycket pyssel.. Mest julkort och julklappar har tillverkats :)
Min bloggsemester är inte riktigt slut än, men tänkte att det var dags att skriva lite iallafall :)

Jag har fått en symaskin i julklapp!!!! Så jag har börjat på med ett projekt... Vetekuddar för nacken! Ni vet såna som värms i micron... Första är klar. Ska göra små värmehjärtan också har jag tänkt men jag måste skaffa mer tyg! Mamma och pappa ska komma och äta middag på lördag och då skulle hon ta med lite tyg från henne... :)


Innerkudde och typ örngott så man kan tvätta. :) Har dock inte fyllt den än. Ica i byn har inte så stort sortiment... hehe...


Snapsvisehäftet är nu äntligen klart. Har nyss bränt en cd skiva...
Jag är grymt peppad inför imorgon!!!


Hittade inte igen häftapparaten. Detta blev riktigt snyggt!


Nä nu ska jag göra något annat...
Jag får återkomma om ett par dagar då vardagen hunnit ikapp mig :)

Gott nytt år!!!

Fullt upp

Ja jag har verkligen haft fullt upp nu ett tag. Alla julklappar är då klara och vackert inslagna i rosa papper :) Idag slutar jag tidigt och efter det ska vi skynda oss iväg hem till mamma och pappa.
Jag har inte hunnit med så värst mycket pyssel, det mesta som pysslats med är till nyårsafton. Jag och Linda har varit till dollarstore i Lycksele och shoppat grejer som dukar, servetter, tallrikar m.m... Och måndags satt vi flera timmar och gjorde placeringskorten...

Nyårsafton i år kommer iallafall att bli en höjdare!!!!!

Men som sagt, inge pyssel.. Det får nog ta ett jullov också, nu är det familjen som gäller ett tag framöver!

God jul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pärltävling!

Nu har Pysselgrottan ännu en supertävling på gång. Åååh, jag vill verkligen vinna det här!

Min krona!



Camilla var på dollarstore och fyndade kronor.. Hon var så snäll och köpte till mig med och jag tänkte visa, precis som hon gjort på sin blogg, vad jag hittade på med min. För tillfället iallafall, kan inte riktigt komma på vad jag ska ha där i..

Söt som socker!





Här är ett pyssel jag tänkt göra flera gånger men som aldrig blivit av.. Förrän nu! Helst ska man ha en såndär cellofanpåse men nåt sånt har jag inte hemma.. Så jag tog en helt vanlig plastpåse! Jag offrade ett papper som ändå aldrig verkade komma till användning.. Jag har kommit fram till att mina favoritpapper är enfärgade ganska hårda papper i sköna färger. Mörkgrå är en favoritfärg. Måste nästan inhandla en bunt :)

Så här kanske man kan slå in murklor i också? Köpte en till påse av hon på jobbet idag också... :P Kan kan inte ha för mycket murklor... :)

Favoritprojekt

Detta är något jag gillar att göra. Pyssla med braatthasaker.
Dessa 2 böcker fick jag från Pysselgrottan med uppdrag att skapa något skoj med. Jag har ingen ordning på mina julrecept, knäck, saffransbullar, kola, pepparkakor osv.. Så jag tänkte att man kan göra en söt liten bok där man samlar allt!

 
framsida och baksida. Etiketten "Julbak" kan man använda som bokmärke så man inte behöver leta upp receptet varje gång boken faller igen medans man bakar...

Andra boken vet jag inte vad den ska vara till! Är det någon som har ett förslag?

Papperna i denna bok är rutiga.. Bilden som är i mitten är bara ditlagd än så länge, vet inte vad jag ska ha där riktigt... Papperet är svart, vitt, rosa och lite lila. (syns inte så bra på bilden dock)

Jag ska definitivt beställa flera såna här böcker.. skulle behöva en adressbok men föredrar då med randigt papper, som första boken har..
Snälla, kom med förslag på vad man kan göra av den sista boken!

Blompinne nr 1

Jag har dekorerat en blompinne från Pysselgrottan. Om man ger bort en blomma såhär kring jul så kan det vara mysigt med något extra! den här limmade jag fast några pärlprickar (haha vet inte vad det heter) och drog sedan över lite glitterlim. Enkelt. Funderar på vad jag ska hitta på med de andra...

julfest på jobbet


Igårkväll hade personalen där jag jobbar en liten julfest. Vi käkade massa god mat tillsammans och vi hade med oss julklappar och lekte en lek kring dem... Tänkte visa upp mina bidrag som vart rätt populära!

White Christmas!

Ja här verkar det bli en väldigt vit jul... Natten till igår och under gårdagen snöade det och snöade det... Kom ungefär 2 dm snö! Och nu har det snöat ännu mer i natt... Frågan är om tomten kan ta sig fram?

Våran hund är alldeles galen i snö... Han springer omkring, rullar sig, hoppar, skuttar och trycker ner nosen i snön och plogar vägen medan han pressar på med bakbenen..
Jag jobbade några timmar igår eftersom vi inte hade några vikarier men vaknade i morse och kände att jag var död. Så jag blir hemma idag också. Men imorgon SKA jag vara frisk! Är så tråkigt att ligga hemma...
Hunden väckte mig iallafall vid 8.30 och ville ut. Så jag gav honom mat och så gick vi ut.. Han hade inte tid att skita utan lekte för fullt... När vi sen kom hem gick jag och la mig igen. Kl 10.00 väckte han mig igen och ville ut... Näääää tänkte jag, jag ids inte!! Men Rambo var envis och jag antog att han var skitnödig...
När vi kom ut så skuttade han ner för trappen och rullade sig.. Efter en lång promenad hade han fortfarande inte skitit utan bara busat! Han ville bara gå ut och busa. Slet upp mig ur sängen helt i onödan. Så när vi kom hem så klev jag upp och satte mig framför TV:n. Då gick han och la sig för att sova. Tack.

Halsbandet...


Spana in hjärtat!! Såååååå fint. 12 kr hos Pysselgrottan, finns även små som är lika vackra för bara 3 kr styck. Jag har köpt flera stycken! Jag har länge velat ha ett långt halsband med ett hjärta, men har aldrig hittat det jag ville ha! Så jag har gjort ett! Och jag är helnöjd. Kommer definitivt att användas!

Bokmärke i lite antikstil

Jag är nästan lite besatt ibland av gamla prylar..
Så det är himla kul att göra egna saker som har den stilen!
Här är ett försök med ett bokmärke från Pysselgrottan... Dom säljer både stora och små bokmärken. Detta är ett stort men dom små var väldigt söta! Ska hitta på en till min syster tror jag... :)


Styckning!

Jag har styckat ett armband. Köpte det för att jag gillade stilen men det funkade inge bra som armband! Pärlorna var alldeles för stora.. Så jag gjorde örhängen av dom!





Min mamma brukar stycka hennes smycken också. Ganska smart, om man ändå inte vill använda dom?

Smycken!

Överlycklig blev jag när jag tömde postlådan idag. Weeii! Pyssel! Tack tack Veronica på Pysselgrottan som skickat flera timmars göra! :)


Massor av pärlor och fina stenar som jag har grejat med idag. Några projekt var påbörjade och andra gjorde jag helt idag. Men jag känner mig så trött så jag återgår till soffliggandet. Har kris på jobbet med vikarier så jag ska jobba halva dagen imorgon.. Sen har vi julfest på kvällen och chefen bjuder på mat så.. kan väl offra mig.
Jag har iallafall ingen feber och får vila halva dagen imorgon. Sovmorgon till 13.00 hehe


Detta armband är gjort till min pojkväns syster som har flyttat till London. Så vi tänkte sända en vakande ängel! Ett kort till ska jag tillverka men det får bli en annan dag. Börjar dock bli lite bråttom så vi hinner få iväg paketet!


Pärlorna är av glas och har som spruckit på insidan, de är hemskt fina!!!!
Jag är för lite vintage som ni kanske märker ibland...


Här är ett armband jag börjat göra tidiare men som jag hände lite nya detaljer på...
Istället för en ring man fäster ihop armbandet med så satte jag dit ett hjärta!!! Gulligt.




Sjuk...

Jag ska inte klaga, har klarat mig i typ två månader utan karens. haha..
Innan dess var jag sjuk ungefär en gång i månaden. Trodde jag börjat bli immun, som man blir när man jobbat med barn ett tag, men... kan ha haft fel. typiskt.
Jag har ingen feber men har int i halsen, i huvudet och förjäkla ont i kroppen. Så jag ligger i soffan under ett täcke och letar virusprogram till min dator som också är lite sjuk :)

Lucia

Oj så mysigt. 13:e december är äntligen här. Ikväll ska vi till bönhuset och titta på byns luciatåg.

Ha en underbar 3:e advent!


The winner is...

Nu har jag precis dragit vinnaren i tävlingen om det spännande Pysselpaketet från Pysselgrottan!!




Vinnaren är Havsvinden! Grattis!
Jag har redan din adress så jag meddelar Pysselgrottan om den så skickar de paketet så fort de kan!

Jävla julbak.

Idag har jag och min syster slitit i köket i flera timmar. Vi skulle göra pepparkakor, knäck, lakritsklubbor och några lakritsknäck.

Pepparkakorna blev bra, de flesta iallafall, dom som inte blev brända.

Började med att göra laktitsknäcken och fyllde ner i våra nyinköpta snygga turkosa formar. Knäcken kokade på en liten stund till och då fyllde vi smeten i smörpappersstrutar som var bökiga att göra då tejpen inte ville fästa på papperet. Men Alexandra upptäckte att smeten inte alls var nå go längre utan smakade bränt bajs. Jodå.. det gjorde dom. I soporna!
Så vi gjorde vanliga knäck i stället men gjorde bara tre knäckklubbor eftersom strutarna var så jobbiga att göra.

När all knäck var klart så började vi dekorera pepparkakorna. Några blev fina, som den på bilden överst.

Nyss kom Erik hem från skogen och vi tänkte bjussa på en knäck. Men, vafaaaan... Knäcken sitter ju FAST i formarna! Formen har sugit sig fast i knäcken och är helt omöjliga att äta. ALLA knäck åker i soporna.

Vi har iallafall tre  knäckklubbor och några pepparkakor. Jävla skit.


Nästa år blir det köpesknäck.


Idolfinalen...

Mycket spännande. Ikväll blir det inget pyssel utan god mat och idol. Är hungrig, har en stek i ugnen men den tar sån tid! Men visst hejar ni på Erik????
Hoppas Calle gör bort sig. Det har han iallafall gjort förrut! Kolla in den här sidan om ni vill se lite naket...

Imorgon blir det pepparkakor och knäck, på kvällen blir det tacobuffe och ett par glas vin eller fler. :)

Ha en trevlig helg allihop!

Tändsticksaskar och ett supertips

I brist på annat så får jag visa nyaste tändsticksaskarna..



Jag kan passa på att tipsa om en hemsida! På vintageresources kan man ladda hem mycket fina vintagebilder. Så har du en färgskrivare så göra likadana askar som mig. Jag har även använt mig av sånna här bilder på några julkort. Finns hur mycket som helst..

 

Tävling!

Tävling från Lilla Provance, de lottar ut olika saker och första pris råkar vara en bok som jag gärna vill ha...



Gå in och titta, kanske lockar de andra priserna mer?

Burkar

Min sambos mamma hade flera påsar med grejer hon skulle bli av med, och frågade mig om jag ville ha något att pyssla med. Jag tog bl.a. dessa 3 burkar!
Tomtar är lite begränsande då de kan se lite tokiga ut i juli, så jag målade... och målade..






med skoltavelfärg!!! Perfekt.. Då kan man ha vad som helst i burkarna och bara sudda texten och skriva nytt.

Design ideas



Detta är en sak jag tänkte tipsa om. I denna bok skriver jag ner alla bra idéer, både pyssel och pysslig inredning..  2 sidor fulla med smarta gåbort-presenter.



Kan tänka mig att denna bok blir mycket värdefull för mig om ett par år, då man kanske glömt allt man har gjort.
Det är roligt att titta tillbaka i och se vad jag gjorde tidigare.. På sida ett står det "Vinetiketter"
 
På den vita biten står det LOVE med utbuktande bokstäver, men det syns ingenting på bilden tyvärr. Jag tror även att detta är min allra första pysseldokumentation? :D

jul jul jul kula



Min målade julgranskula.

Murklor

Jag köpte så pass mycket murklor att jag kan offra lite...
Jag ville göra fina presentpåsar!





Hon på jobbet hade gjort och skickat med recept på murkelstuvning, vilket var riktigt smart, så jag stal idéen och skickade med recept i presentpåsarna också.. :)

Murklor och kalvfilé

Igårkväll kom Erik hem med en stor back kött. 1/4 älgkalv. Mmm... Jag dreglar bara jag tänker på kalvfilén...
Idag när jag kom på jobbet så hade en arbetskamrat med sig torkade murklor som hon sålde. Mycket passande! Så fredagsmiddagen är planerad. Kalvkött och murkelstuvning.


INEZ ÄR HEMMA!

Igår kväll vid 22.30 skulle Erik gå ut och plugga in motorvärmaren. Medans satt jag vid datorn och letade en lämplig bild på Inez att sätta upp utanför ICA... När Erik kom in hade han Inez i famnen!!!!!
Hon hade kommit kutandes i full fart till Erik. Hon var rätt mager och hade fulla svansen med isolering. Undra vart hon varit?


Nu ligger hon i soffan och myser med mig... Jag hade så bråttom hem till Inez efter jobbet att jag glömde bort att hämta hunden i hundgården hos Eriks föräldrar haha...


Presentset?



Testade något nytt ikväll. Tre partyliteljus och en sändsticksask blev ett fint presetset med hjälp av papper, stämplar och rosa band. Lite roligare än att bara ge bort tre ljus, kan verka snålt hehe...


Ikväll övertalade jag min pojkvän att vara med och tillverka julkort. Han har gjort ett, så jag är nöjd. Jag gjorde även några tändsticksaskar men de orkar jag inte visa nu. Ni är säkert less på mina askar by now :)

Tävlingar

Nu har Pyssegrottan en ny tävling!

Tävlingen pågår till torsdag kl 16.00
Man vinner en amulettsten från Kreativ Insikt och får dessutom välja vilken sten man vill ha!



Glöm inte bort tävlingen som pågår till Tredje advent, alltså nästan söndag!

Paketet innehåller:
- En enkel sats för att göra egna kort
- Träfigurer att måla (kanske som tomtar för att hänga upp till jul, eller som namnskyltar)
- 6x5 ml akrylfärg (matt eller metallic)
- Några metallickransar
- 10 m guldfärgad wire (0,38mm)
- Lampworkhjärtan
- Satinband i rosa

Pysselgrejerna kommer från Pysselgrottan!!!!!

För att delta kopierar du bilden och lägger ut på din blogg samt länkar till min blogg. Glömt inte att skriva en kommentar till mig också, så jag vet att du deltar!

Gå gärna in på Pysselgrottan.se och spana in vad de har för något! Bra priser och lite blandat pyssel att välja mellan!


Ljusstakar

Vi var i stan igår och handlade lite julklappar. På vägen hem stannade vi för en varmkorv på statoil och som tur var så hade en loppis flyttat alldeles brevid, så det blev en snabb sväng där också. Jag köpte två träljusstakar för en tia, lite furuaktigt trä. Dom ska målas! tänkte jag.

 Ville få dom sådär gulligt nötta...










Rosa jul

Det är lite av en rosa jul i år. Rosa klappar och rosa amaryllis. Ovanligt mycket vitt i år för min del också... Och har samlat på mig en hel del fina julgranskulor. Kul jul helt enkelt.


Idag har jag bl.a. ägnat mig åt att tillverka etiketter! Jag har använt stämparna från Clas Ohlson som var ett mycket bra köp!


Här är lådan, som jag passade på att måla också :)

snälla, kom hem

Inez är inte tillbaka ännu. Hon är kastrerad så hon är inte och friar... Hon har varit borta två gånger tidigare. Första gången 2 dygn och hade varit och parat sig, därav kastreringen :) Sen var hon borta i 2 dygn för några veckor sen och nu är det 8 dygn... Ursch vad jobbigt. Hoppas hon har det bra iallafall...


Var är du hjärtat?



Min älskade kisse är borta. Inez försvann i förra lördagsmorgonen och har inte kommit tillbaka. Hon brukar aldrig vara borta... Har det hänt något? Snälla gumman, kom hem! :( Ska sätta upp en lapp på Ica på måndag, ska använda färgskrivaren på jobbet....

Oj vad vi saknar henne.



En kul sak är att Rambo fick en etta på jaktprovet i fredags, vilket är en merit då han är så ung.

Burken och en tavla

Tänkte bara visa burken som jag tog på jobbet. Målad med skoltavelfärg.


Sen har jag testat göra en tavla med hjälp av datorn. Men så klart, så hade vi slut på vita papper.. Så det blev en prototyp med rosa papper hahaha...

I bakgrunden står det vårat speciella ord.. Föralltid. Sedan är det vårat käraste datum i mitten :)

snart helg...

Nu jobbar jag bara tre timmar till, sedan är det helg. Jag råkade nyss tappa en glasburk i golvet... Må väl va, men burken var full med småpärlor. Mindre bra. Nu tänkte jag ta mig en liten rast eftersom att min rast gick åt till pärlorna haha...

Ikväll är vi bjudna på middag i stan, hos Eriks syster och hennes pojkvän. Sedan blir det pubrunda så vi får nog sova över hos dom. Hoppas hinna förbi en sväng på stan imorgon, vore skönt att hinna julhandla lite innan alla andra stormar runt i affärerna... Fast många har nog tänkt precis som jag.

Ha en trevlig helg!

Hemmagjort ljus



Jag fick en liten present idag av en på jobbet. En kul sats med hur man enkelt gör egna ljus!
Vatten och olja samt en flytande plastgrunka med veke. Sedan kan man dekorera hur man vill, följde även med färgämnen om man vill färga vattnet... Tack Majken!!!

Jag stoppade i vita små dekorations stenar i botten och tryckte fast en ros som Majken så snällt plockade utanför kommunhuset idag :) Vattnet på bilden är fortfarande lite grumligt men det bör lägga sig snart.. COOLT!

Badsalt


Påsen blev inge vidare. Måste inhandla mer papper!!!!!

Loppis

Jag åkte förbi loppisen i Bjurfors idag. där fyndade jag lite grejer som jag börjat pyssla lite med.
Tänkte visa vad jag köpt, samt vad jag gjort än så länge :)


2 mindre tavelramar. Före och efter :) Målade helvita.



Tre träslevar fick jag på köpet för att pyssla med. Målade dem vita och shabbade dem något.



Två större tavlor. Har inte gjort något med dom än, men ska måla om ramarna svarta och göra något fint att ge bort med hjälp av Wordle.

Ja, vad detta är egentligen vet jag inte riktigt. Som en stor tavla utan tavla utan hårt trä istället. Jag målade iallafall några varv med vitt på ramen och målade sedan med skoltavelfärgen i mitten. Var så ivrig att fota, den har inte ens torkat :) Mycket nöjd, men den är inte klar än. Tänkte trolla lite mer med den..


Skoltavelfärgen har gett resultat!

Jag tänkte visa två av grejerna jag gjorde igår med färgen... Konservburken tog jag till jobbet idag och har därför ingen bild på den... Men om någon vill se så kan jag ju alltid ta en bild imorgon:)
Kritan ligger tyvärr också kvar på jobbet så jag har inte kunnat skriva något kul på dem.

Tidigare var det ett tunt silversnöre och kulan var blå. (6-pack 10kr rusta)


Tidigare var det en geléburk. Nu är det en burk som ska fyllas med hemmagjord bodyscrub! Utan etikett, det ska skrivas på locket!


Skoltavelfärg

Inhandlat. Yes, och jag har redan målat 3 julgransbollar, en ska jag hänga upp på förskolan och en ska ges bort. En behåller jag nog själv :) Ska bara fixa en krita.
Färgen köpte jag på färgaffärn i Vindeln, 0,5 liter för ca 150 kr.
Jag målade locket på en burk också, där kan man skriva vad som finns i för tillfället, åsså målade jag en konservburk jag tagit bort etiketten på. Vet inte hur det blev ännu, står på tork! Så jag får återkomma imorgon med det :)

Mina första armband!

Nu har jag tillverkat mina första armband. Jag har aldrig grejat med pärlor och smyckestillverkning på detta sätt förrut så det ska bli kul att lära sig! Jag har investerat i lite material nu och köpte mig en tång.





På undersidan ser båda ut såhär:



Allt material kommer från Pysselgrottan och var jätte enkla att göra.

Tusen Tack Veronica för allt fint du skickade med i paketet!!!

RSS 2.0