Recept på allt möjligt

Ja nu när jag lika är på gång.. haha
Jag hittade en länk till denna sida som är full av recept på ex. ansiktsmasker, tvål, ansiktskrämer osv... Ta en titt!

Badolja

Ja nu har jag kommit igång. Här hittade jag ett enkelt recept på badolja för torr hy:

Räcker till fyra bad. Blanda noga:

  • 3 dl olivolja.
  • 1,5 dl honung.
  • 1,5 dl flytande mild tvål.

Häll upp i en flaska så att utrymme blir kvar. Skaka noga innan användning.

Wohho, måste testas. Här ska badas!

Har även hittat recept på badsalt! Kolla in den här sidan.. Men man behöver epsomsalt i badsaltet som tydligen är mjukgörande, vad är det och vart köper man sånt? Nån som vet?

 


BADBOMB!



Jag har hittat ett recept på badbomber...

1 msk citronsyra
4 msk bikarbonat
ev. karamellfärg
ev. doftolja el parfym

Blanda ihop och häll sedan i olivolja tills smeten blivit tjock. Rulla ihop till en boll eller fyll i formar.. Om man vill kan man kleta fast ex. blomblad på utsidan av bomben så den blir lite roligare!
Ett annat tips jag hittde var att man kan riva ner apelsin eller limeskal!


Jag var supersugen på att göra en men såklart har jag för lite bikarbonat hemma, och Ica i byn är stängt. 1,5 mil till närmaste affär, är det värt det? ;)


Älgkött & måleri


Jag och Linda åkte till Hem & Hobby i Vännäs idag och shoppade lite nya pysselgrejer. Här är en bild på köpen! Jag köpte clearstamps, ett rätt fint alfabet. Distress Ink, så man kan göra fina kort och etiketter! Har testat, helt klart ett bra köp :) Jag köpte ett nytt lim, flera fina papper, några var ganska julinspirerade, jag kan fan inte hålla mig till december...
Jag köpte även hobbyfärg i guld eftersom jag nu ett bra tag planerat att göra en tavla. Vit, svart, röd och guld tänkte jag använda och nu köpte jag den sista färgen :)



Erik kom ikväll hem med mera älgkött och medan han skar iordning en bit så sprang jag emellan pysslet som då hade fått flytta till strykbrädan (Man tager vad man haver, men jag behöver verkligen ett pysselrum eller ett stort skrivbord), och måleriet på en sida av köksbordet. Ni ser lite av den på den här bilden...


Här fick jag hålla till..

Tavlan jag ville göra skulle som sagt vara vit, svart, röd och silver.. Jag var sugen på att göra en marimekkoinspirerad variant, så här er ni resultatet!



Jag är rätt nöjd :) Billigt vart det också, 20 kr för canvasduken som Camillas pojkvän så snällt köpte med sig från Dollarstore :) Det braiga med marimekko är att alla linjer inte ska vara exakt raka och så ville även jag göra det:)

Nu är det snart nattinatti! Sov gott allihopa!

SÅLD!

Toyotan är såld... Jag tycker det är lite sorgligt... :(



Hejdå pärlan!

Inspiration

Jag och Linda ska pyssla på söndag och jag letar över hela internet efter inspiration. En kul sak jag hittade var att göra fina disktrasor! Inspirationen kommer från denna sida.
Jag ska köpa vita disktrasor och en svart textilpenna! Sen är det bara att skapa!

Hittade tips på andra sidor om vad man med kan göra.. Ex, måla på ett färskt löv och sedan trycka mot trasan... Vill man inte måla direkt på trasan kan man göra egna schabloner.. Eller så kan man skriva något på dem... "Gråt inte över spilld mjölk" eller något hehe...
Jag blev så mycket inspirerad iallafall..

Ska till vännäs på torsdag, till Hem & Hobby. Hoppas de har sånna pennor.

Jag ska även köpa grejer för smyckestillverkning! Nu är jag taggad, ska ta mitt pyssel till högre höjder!


Galgarna

Jag har målat om ett par galgar och tänkte visa lite för er...



Först målade jag dom vita och skrev på dem. Inspirationen fick jag från lite olika bloggar!
På den ena står "Maison Blanc Paris"  och den andra "Amor Vincit Omnia". Sedan sandpapprade jag dom, eller som alla bloggare kallar det - shabbat dom :) Så här ser de ut nu.


Lite halvkass bild men...


Nya ting

Jag fick en trevlig överaskning idag då jag hämtade in posten! Mamma hade skickat ett paket till mig och i paketet låg ett paket :)



En emaljskylt som får pryda hallen i väntan på ett hus. Då ska denna skylt sitta utomhus!
Tack mamma!!!!

Det är ju den 27:e idag, alltså löningsdag för vi kommunalanställda... Detta resulterade i, som vanligt, ett köp.
Jag var in på min favvoaffär i vindeln, en blomaffär som har bra mycket mer än blommor! Hittade en väldigt fin ljuslykta som ser rätt gammal ut... Det blir läckert mönster på väggen samtidigt som den kan rädda djurens svansar... Man har blivit lite nervös att dom ska brinna upp när de passerat pallen tidigare.. Safty first;)






(Någon är på väg hit nu och ska kolla på Toyotan... Håll tummarna för att den blir såld!!)


Morgonstund har guld i mun

Detta är en underbar morgon. Vaknade pigg kl 10, snön ligger på marken och jag äter frukost i Eriks skjorta framför tv:n, med tända ljus. Ahh...
Mamma är på IKEA idag så jag har kollat runt lite på hemsidan och ska strax ringa in min beställning :)
Ikväll är det 50-års kalas för Eriks mamma så jag ska fara till dom om en stund och fortsätta göra i ordning. Igår var vi i lokalen och ställde i ordning lite bord och dekorerade med lakan och allt möjligt.. Får ta en bild senare... :)
Idag blir det att plocka in lite granris och ordna med snapsvisorna bl.a. och skriva ut lite bilder på Eva, som får bli en överraskning för henne hehe...

Jag tänkte visa lite bilder först...



Den sista tändsticksasken och ljusen fick Eva i present bl.a.


Nu ska jag fara och hjälpa till... Trevlig lördag! :)


Dagens köp

Jag åkte in till stan idag efter jobbet för att hämta en bilnyckel och umgås lite med Camilla. Vi gick in på massa inredningsaffärer, och så klart så råkade jag ramla över ett par saker :)
Här är resultatet :)

Var in på Mias lustgård och hittade bokstäver.. Precis som många andra så har jag nu köpt några och bildat ett ord som gör sig bra på våran hylla.

M Y S, för att jag älskar att mysa och vi har myspys nästan varje kväll :) Levande ljus är ett måste! Så dessa bokstäver var självklara. 30 kr styck kostade dom.


Skitsnygg soptunna, Lagerhaus 149 kr, 50% rea (ord. 298:-)
Ville bara ha den sist jag var på lagerhaus men blev snål. Nu när den var på rea kunde jag inte låta bli...

Inspirerad av denna blogg så köpte jag även den här:
Har inte riktigt hittat på ännu vad som ska pryda den.. Men, praktist är den då :) Badkarskanten är full med schampoflaskor och ljus.. Jag kommer inte att ha grejerna på den här, men med en ny fin pryl så blir det genast roligare att städa, hålla ordning och göra fint! Någon som känner igen sig?

Hejdå toyan

Ja nu har toyotan kommit ut på blocket...
Känns trist, jag tycker om bilen!!!!
Så nu börjar panikletandet efter en ny bil, har bara lånebilen till söndag...
Är sugen på en Golf, men inte en sån där gammal, rostig fyrkantig sådan utan en snygg, gärna svart, blänkande pärla... Men lär väl sluta med mardrömmen, typ en saab 900  hahah... Nä, så lågt skulle jag aldrig sjunka.


Vill du köpa toyotan? :)

God natt.

Min superidé

Ja, min idé fick jag igår när jag skulle slå in skokartonger i fin tapet.
Varför köper man canvastavlor som man slår in med tyg eller tapet, när man lika gärna kan ta locket från en skokartong? Som man dessutom får gratis på skoaffärer? :)



Här kan man dessutom få gratis tapetprover! 2 st gratis, och ingen frakt. Vill man ha fler kostar det 20 kr styck...


Nu tänker ju inte jag ha det här locket till tavla, inte riktigt passande tapet för lägenheten, men tuff och får duga som kartonglock :)

Det är dessutom lätt att sätta upp tavlorna, väger ingenting och räcker med en liten spik i väggen som man balaserar tavlan på... Like it!


Här kommer även bilderna jag lovade Camilla, på valparna som var så söta!


scrapbooking

Jag hittade just en bra sida om man är lite scrapbookingsugen. Det fans rätt mycket grejer, bra, grejer, och billiga grejer. Ta en titt hos Scrapoholic!

Nä, nu är rasten slut. Återkommer ikväll med en superidé jag fått. Billig idé :)

free downloads, me like.

Hittade en sida där man kan ladda hem bilder och dekorera tändsticksaskar eller skriva ut och göra tavlor av!
Gå in och kolla här!

Här kommer även ett tips om en kul blogg med mycket pysselidéer! Gå i och kolla! My Own Home heter den. Jag blev tipsad av Camilla :)
Jag ska förresten dit imorgon, vi ska pyssla! :D


Ska bara visa..

I helgen hittade jag igen min gamla målarväska. Som jag inte gillade så mycket förrut, tyckte den var Rutger, alltså väldigt gammal.
Men nu tycker jag om den igen, hoppas den förlåter mig, för nu ska den användas igen :) Så fin att den hade kunnat ligga framme om jag bara hade någon plats!


Plåten går att lyfta på och under har man papper :) Fiffigt!

Kan passa på att tipsa om en skojig blogg jag råkade hitta idag...
http://inspirationsdesign.blogg.se/
Riktigt inspirerande måste jag säga.

Nu ska jag laga mat!


Hmm...

Kan aldrig bestämma mig hur det ska se ut på detta ställe....

Skulle bära ner fönstret till förrådet eftersom det stod faligt till inne i lägenheten.. Men jag hann bara gå ned för trappan då jag ångrade mig... Finns det ingen plats där det kan vara?

Jodå, det finns det alltid :)


Men jag gillar det fortfarande inte. Har just att plocka ner alltihop och bära bort möblerna. Kanske ställa dit ett skrivbord istället? Kan behöva ett pyssel och databord...

Vill ha ett hus nu..Då hade jag direkt målat om väggen... vit.

Höstmys

Idag har jag varit ute i skogen och hämtat lite enris bl.a.. Det är så roligt att pynta efter säsong! Jag var nästan sugen på att ta in lite röda löv och dekorera med, ex. lägga på en bricka tillsammans med ett tänt ljus eller något... Men, ingen bricka - inget pynt. Är på jakt efter en gammal silverbricka...


Detta är en favorit vi fått av Eriks mormor.. Den är först ut att bli pyntad då årstiderna skiftar. Love it :)


Den nymålade pallen får sällskap av ett ljus och en liten mjölkgrunka fylld med naturligheter... MYSIGT!

No more Mr Charlie

Har just varit över till grannen och lämnat kisse... Känns inte allt nå roligt, tur att han sover vägg i vägg med oss :)
Jag har ju varit så glad över att grannen ville ha honom så man får se honom ändå.. Men nu när vi var där så berättade han han eventuellt ska flytta till Vindeln.. :( Men, Charlie kommer nog att ha det bra med dom. Han har ju en hund också, Zeke. Jätte snäll och kelig hund som knappt brydde sig om Challe, så det går nog bra med dom.

Nu ska Inez få lugn och ro.

Innan vi gick så önskade jag grannen lycka till. Erik hälsade lycka till - att sova i natt. haha...

Vi passade på att låna en film av grannen som hade väldigt många.. Vi ska nu se "Bröderna Grimm". Vet inte vad det är rikigt men, han hade mest krigsfilmer så jag var nöjd att vi hittade en annan sort.. äventyr hehe...




Tjolahopp!

Trasor!

 
Har fått två jättefina trasor av mamma som hon gjort. Av lin, bl.a. som nu pryder vår diskbänk :)


Underbart härliga färger om du frågar mig :)


Tack mamma!

Prismor

Jag var på ICA i Vindeln och såg en liten påse med massa plastprismor.. Ja, för typ 15 kronor kunde jag inte motstå.. Jag tänkte att om det sen visade sig att man kunde göra jättefina saker med dom så kunde man ju slå på stort senare och köpa prismor i glas :)

Detta är resultatet av mitt första prismprojekt!


Den händer i vardagsrumsfönstret för tillfället, jag vet inte riktigt vart jag ska ha den.. Den är liten och gullig och ganska nöjd blev jag.



Först lindade jag en tunn ståltråd en himla massa varv runt en rund grunka, så den skulle bli någolunda rund.. Sen trädde jag på vita, ljusrosa och silverpärlor jag fått av mamma och sped ut dom lite.. Sen snurrade jag ståltråden lite så den skulle hålla ihop. Hängde prismorna i ståltråd så de fick lagomt mellanrum (och så jag kunde ta bort dom om det blev dåligt hehe). Sen knöt jag fast tre naturtrådar och tänkte hänga upp den. Jag lindade ståltråd från första försöket (innan jag kom på den runda mallen) runt handen och tänkte slänga bort den, men upptäckte då att den var rätt fin... Så nästan längst upp sitter den grunkan, blev det lilla extra tycker jag. Men den är fastspänd i ståltråd också så den inte åker ner...

Någon som har fler förslag på vad man kan göra med prismor? Har många kvar!

Min nygamla pall


Så här såg den ut när jag hade skrapat och slipat bort värsta färgen...



Nymålad! Då återstod bara...



... att få en lite nött look :)



Jag är skitnöjd :)

Bye bye Charlie.

Vi har bestämt oss för att ge bort Charlie.. Men jag vill inte ge bort honom till vem som helst och dom som vi ville ge bort honom till verkar inte allt för sugna längre.. Han är ju trots allt typ 17 veckor... om inte mer?

Så idag tänkte jag lägga ut en annons på blocket...



Stackarn är livrädd för att vara ute, men han måste lära sig så jag slängde ut honom en stund...
Efter ett tag kom grannen och knackade på och sa att en liten katt satt och jamade för fullt här ute, hehe Challe... Han är världens djurvän våran granne. Så jag frågade om inte han ville ha honon.. Nä, sa han. Men sen ändrade han sig och sa, menar du allvar? Jag tar honom! Då kan hans "nya" äldre hund få sällskap :)

Kan det bli bättre? Grannen tar över Charlie, som dessutom är djurvän :) Weeeiii! Lycka! Då blir vi av med honom, men ändå inte :)


RSS 2.0