fotobok och gullig detalj

Jag har härmed skickat in bilderna till min fotobok. Skönt! Nu är det bara att vänta på att den ska dimpa ner i postlådan. Tar väl några veckor tror jag. Den är fylld med fina bilder från fina bloggar... Min egen lilla inspirationsbok :)



Här är en gullig detalj jag gillar i köket just nu :)




Inez och Charlie ligger och myser i soffan ikväll. På tal om Charlie, jag såg en stor fet grå katt som såg exakt ut som charlie, fast med lite kortare päls. Han är väldigt mycket misstänkt för övergrepp på min Inez i våras...

Hoppsan

Jag tror aldrig att jag la upp några bilder på sängborden.. Hur dom blev tillslut :) Det blev ju inte dom knopparna jag hade tänkt, dom var slutsålda fick jag veta då jag fick hem paketet med bara en hylla...

Det blev vita knoppar. Det var tur att dom svarta var slutsålda tycker jag nu :)



Så här såg det ut utan knopparna...




Så här ser dom ut nu... halvkass bild men. Kom på att jag skulle ha tagit en closeup på knopparna men... to late :)

Nästa projekt

 

Nästa projekt är den här pallen.


Nu har jag skrapat bort den mesta färgen och sandpapprat lite.
Den ska målas vit har jag tänkt och eventuellt prydas av en blomma eller något fint i hallen :)

Nu ska jag fortsätta med min fotobok!


Första snön!

ja, i dag kom den. Första snön. Men den försvann lika snabbt som den kom.. Medan alla kollegor suckade så satt jag och njöt lite för mig själv.. Jag tycker om första snön.. Synd bara att man lessnar på snön innan vintern är slut.. Så ikväll har vi varir och hämtat hem vinterkläderna, jag fryser ihjäl på dagis om dagarna när man inte har varken mössa eller vantar... Eftersom vi har allt i sopsäckar så måste man ta hem alla för att hitta mina vantar någonstans där i... haha



 Ahh!



Nyaste projektet...



I Eriks kompis ladugård stod en hel drös med fönster... Jag fick ta ett! :)
Nu har jag rengjort och putsat och ska så småning om sätta upp det på väggen.. Tänkte ha ett 15 centimeters mellanrum mellan väggen och fönstret och hänga upp det i taket... hoppas det blir läckert... Sen tänkte jag att man kanske man tända något ljus på väggen så det lyser igenom fönstret :)

Hoppas det blir bra..


Jag får väl fota igen när vi satt upp det... Jag kan behöva lite hjälp av min händiga karl :)

kort om helgen.

I fredags åkte jag och min älskade pojkvän in till stan och åt middag på Lottas. Efter det for vi och spelade biljard en stund.

Efter att jag blivit spöad två gånger så gick vi på bio och såg The ugly truth och jag måste rekomendera den, den var riktigt rolig!! En romantisk komedi med bl.a. Katherine Heigl...

I lördags var vi på 50års kalas här i byn och njöt av god mat och Eriks släkt.

Igår ringde Eriks kompis och tyckte att vi skulle följas på bio... Då blev det. Vi kom även på att vi kunde äta i stan så det blev Eurasia. Flickan som lekte med elden gick inte förrän om 3 timmar och nån annan film vi tänkt se vad slutsåld.. Så det blev den jag helst ville se :) Final destination i 3D! Det var riktigt läckert, blod sprutade på publiken och man kände nästan att man var med där inne i filmen... Ni måste testa! Törs ni inte se den filmen så kan ni iallafall se Iceage 3, den är också i 3D:)
Man får iallafall med sig snygga brillor hem!

Jag blev ganska glad när jag såg dom.. Jag trodde det skulle vara sånna där i papper med ett blått och ett rött plastglas men... :)
 Typ såna här. Antar att tekniken har gått framåt!


Tändsticksask

Ja, här är en bild på en ask, är bra ivrig att göra fler men vi har slut på tändstickor.. Måste köpa mer.



Ska ge mig på att göra om en lampskärm snart också, men jag har inte tid! Jag har en lampskärm som ska massakeras och vit papperstråd.
Just det, panduro har ju världens rea nu, jag har fått hem en katalog bl.a. med massa tomtestämplar. Måste köpas. Kanske ska beställa på en gång så det blir gjort... :)


Ler-tags!

Ja, jag köpte hem cernitlera. 24:-, vit. :)



Massor av tags! Enkelt att göra och inget kladd.. blev rätt bra!
Först gjorde jag bara tomma tags och gjorde hål med den vassa kniven jag hade.. Men sen kom jag på att man kunde göra bättre hål med en nål, om man använde nålhuvudet... då kom jag även på att jag kunde skriva med nålen (hade önskat att man hade små stämplar men... ). Några blev riktigt bra, vissa blev väl..ehh, sådär. haha

Ikväll tänkte vi promenera till Eriks mormor och sååklart så måste jag ta med mig något..


En halvhemmagjord sheatvål med rosendoft inslagen i ett fint panduropapper och en soap-tag :)




Nytt efterlängtat projekt

Ja igår började jag med ett mycket efterlängtat projekt...



No more red wood. haha...


Så här har det sett ut tills nu. Gräsligt om jag får säga det själv. Det riktigt skär sig mot de bruna tapeterna..
Jag får lägga upp en bild på det när det är färdigt! Just nu står det på tork men ska målas ett varv till, sen ska jag nog "shabba" det lite.. Är lite sugen på någon ljusgrå målad detalj men vet inte vad jag ska göra för något.. Får avvakta :)

Så här har vi det vid soffan just nu!

Vackert...

Fick några uppsala-ekeby tallrikar av mamma i helgen.. LOVE THEM!

En lite mörk bild på härligheten... Lite nougatkaka till kaffet blev det igår också :)


När jag åker till mina föräldrar så lyckas jag alltid komma hem med grejer.. Mamma är duktig på att skicka med saker.. En av grejerna jag fick i helgen var en spegel med guldram! Jag har letat på loppisar i sommar för att hitta en att ställa på det gamla skåpet.. Så här blev det.



Vet dock inte vad jag ska ha till höger om spegeln.. Skålen ska bort, den ser mycket fjuttig ut där den står nu haha... Men vad ska jag ha där? Tipsa!


Nu ska jag springa ner till bilen och hämta en pall jag fick ta från stugan... Ska skrapas och målas :)

Uterummet

Jag var ju i stugan i helgen, i Ratan och fick äntligen se mamma och pappas nya uterum, ett av sommarens projekt. Det är i princip klart och jag tänkte visa några bilder eftersom mamma gjort så fint där inne..


Det saknas bara några glasrutor längst upp.. Visst blir det fint? :)





Fina detaljer...





Min mamma är lite av min idol :)

ingen speciell rubrik...

Idag är jag hemma. Sjuk. Som vanligt.
Har varit halvsjuk i flera veckor. Halvsjuk betyder sjuk utan feber.. Varför känns det alltid som att man måste ha feber för att man ska räknas som sjuk? För så är det ju egentligen inte. Jag har haft ont i huvudet fram för allt, och ont i kroppen. När man kommit hem från jobbet har man varit så slut att man nästan somnat i soffan, vilket inte är likt mig. I fredags var jag så dålig att jag faktiskt somnade och jag har legat i soffan nästan hela helgen. Så idag stannar jag hemma från jobbet. Är nog hemma imorgon också.


Jag blir så rastlös av att sitta så jag har sandpapprat vardagsrumsbordet och målat halva. Sen orkade jag inge mer så nu ligger jag på soffan och vilar... Kollar i panduros reakatalog och är bra sugen på att beställa en hel del! Var sugen på lite stämplar!

Nu ska jag slå på tvn och se vad det är för dynga.. Kanske laddar hem lite nya one tree hill avsnitt istället ;)

gådagens jakt.

Gårdagens jakt innebar jakt på både kantareller och grävling. Kantarellerna var dock det enda planerade.
Erik hade hittat ett kantarellställe när han varit ute och tränat hunden tidigare så vi for såklart dit för att rensa.
Vi tog med oss Rambo och GPSen för att samtidigt kunna motionera honom. Men nästa gång tror jag att JAG tar hand om GPSen.

När vi kommit fram till kantarellerna så hade Rambo hittat något och skällde för fullt.. ÄLG! tänkte Erik och lämnade mig med svamparna och smög iväg efter Rambo. Sen ringde han och sa att Rambo hittat en grävling och stog och skällde under en lada. Då hade han även ringt efter sin jakttokiga kompis Alexander som skyndade sig dit med sina hundar. Jag stod kvar i skogen, någonstans, och hade plockat alla kantareller jag kunde hitta. Jag skrämde upp mig själv och inbillade mig att det var massa björnar överallt. Alla hål i marken, där hade en björn gått.. Allt bajs, var björnbajs. Alla mörka fläckar - var björnar.. Blev så rädd att mina ben började skaka så jag ringde mamma haha... "Jag står i skogen nånstans, jag vet inte vart jag är och det är björnar här!" Tillslut kom Erik och hämtade mig och jag fick vara med när hundarna skällde för fullt.
 
Snacka om spännande!!!! Grävlingen låg under ladan och hundarna kröp in och skällde och bet i honom. "Titta!" sa Erik, och vi la oss på marken och tittade under ladan...
 
"Aktaa!!" skrev Erik, för grävlingen sprang plötsligt rakt emot oss och när de är rädda så kan de bita rätt bra... Jävlaar vad rädd jag vart!!!!!! Flög upp i luften och fick panik när jag inte visste vart jag skulle ta vägen.. Men  grävlingen stannade där under som tur var.. Jag ställde mig i ladan istället.. kändes säkrare... enda tills hundarna fick ett grepp om grävlingen och slet upp han ur ett hål i golvet. Grävlingen skrek och hundarna skällde och båda parter bet mot varandra... ADRENALIN! Oj så spännande... 
På något vis så hamnade grävlingen under golvet igen, som tur var. På bilden ser ni Rambo som fått ett grepp om grävlingen... Efter ett tag så kutade grävlingen ut ur ladan och in i skogen, men han hann inte långt innan hundarna var i kapp. Dom bet tag i honom och tryckte ner han i ett dike. Och då fick jag höra ett skrik jag aldrig mer vill höra igen.. Stackars grävlingen skrek för ditt liv, mitt i skriken så bubblade det till då hans mun hamnade under vattnet... Stackarn... Då var det inte så kul längre, speciellt inte när man ser filmerna (jag filmade en den med mobilkameran).. Hundarna bet ihjäl lillskorven och vi for hem.



Hoppas inga djuraktiviter läser det här haha, vill inte ha någon bomb in genom rutan :)

Mycket spännande kväll måste jag säga. Händelserik!
Denna kväll är dock inte lika spännande. Sen middag, Erik ska flå grävlingen och jag ska hem till Linda och se idol :)

Morgonstund har guld i mun

Eller inte, jag sitter på jobbet och väntar på barn, men ingen har kommit än. Trött är jag...Typiskt måndagar... Inge så många har skrivit in tid så du måste vara på jobbet då vi öppnar för säkerhetsskull... Men det blir rätt tråkigt, så jag får väl passa på att läsa vk på internet...

I lördags blev det stan och letade streetrace.. Mycket spännande måste jag säga och igår läste man på vk.se att någon idiot till polis körde rätt mot två bilar som tävlade. Tyder på lite inteligens tycker jag, spelar det någon roll att han hade rätt att göra det för att stoppa dom? Nu sitter någon stackare i häktet för mordförsök på polis.. Polisen borde hellre omhändertas och skickat till psyket för att vara självmordsbenägen...
Dom ifrågasätter varför privatpersoner ställer upp bilarna för att stoppa utryckningsfordon, men förstår inte att det bl.a är för deras egen säkerhet? Och för att racet ska bli av såklart.

Nä, nu ska jag ta fram boken med barnvisor och låna gitarren. Jag ska bli rockstjärna :) Iallafall på dagis, hoppas på att barnen blir mina fans.

Ha en bra dag allihop!

Vilken köksstil är du?

Camilla hade en länk på sin blogg som jag bara MÅÅSTE lägga ut här också.. Så, mamma, testa!
Det skandinaviska lantköket blev jag, det stod att jag ska på loppis, så det är väl bara att lyda... ;)

Testa dig själv här!

Lördagkväll...

Ja, vad ska man ikväll då?
Står mellan myskväll, streetrace och öl hos myggan.. Alexandra stannar en natt till iallafall.
Erik fick inte skjuta någon älg idag men en annan snubbe gjorde det som tur var. :)



Alexandra spelar och Charlie tittar på.

Loppis :)

Vi råkade åka förbi en loppis idag innan vi åkte på folkracet.. :)
Här kommer resultatet!


Två stycken mindre krukor, jätte söta, 5 kr st.


Två dukar, här är första. 15 kr!


Här är andra, 20 kr :)


Köpte en fin ljusgrunka, lite rostig, för 20 kr. Blev jättefin på mitt altare hahaha


Här har vi en halvkass bild på mitt så kallade altare haha... Bara en samling fina saker.

Upptäckte att jag har alldeles för mycket grejer! När jag skulle pula in krukorna i köket så fanns ingen plats! Jag har inte hjärta att ta bort något heller, massa fina saker står i skåparna..
Så nu måste vi hitta ett hus snart...

Folkrace!

Min syster väckte mig typ 8 imorse så det var bara att kliva upp. Vi käkade frukost och satte oss vid datorerna en stund. Sen kom vi på att vi skulle åka och se folkrace! Johan skulle köra, vilket gjorde det extra intressant :)


Här står Johan och visar upp sig med sin räser :)


Här kör han för fullt!


Älgjakt

Imorgon ska Erik upp och jaga och det är Rambos första dag som älgdräpare! Ska bli mycket spännande och vi får hålla tummarna att de Erik får krypa in på ståndskallet.. Hittils har Rambo verkat vara rätt duktig men det är extra spännande eftersom att älgen nu får skjutas...
Rambo är ett år, 3 månader och imorgon, tio dagar gammal.. Äntligen får han jaga på riktigt! Oj så spännande... hihi!




P A N G !

Håll tummarna!



Den här bilden togs ungefär den här tiden förra året... Då var Rambo inte stor :)


Kul grej

Beställde från panduro... 39 kr





Har även satt upp en på toalettdörren! "Toilet"

Det finns massor med texter på papperet jag beställde, bl.a. White, colour, Towels, massa olika kryddor osv... SKIT KUL!

Just nu är syrran på besök.. Vi sitter för tillfället vid varsin dator här i soffan och njuter av fredag!
Egentligen ska jag sluta om 15 minuter me fick sluta en timme tidigare :) Vi hade bara ett barn kvar... 
Ikväll blir det någon slags lammgryta till middag! Var förbi bolaget och köpte vitt vin.. Mmm!

Trevlig helg, sup och svälj!

Svininfluensan är här.

Ja, nu är det så att det bor en bloggare i byn som som flesta känner till. Hon har tydligen fått SVININFLUENSAN!
Så, fort fram med vaccinet! Hoppas alla gamlingar håller sig inomhus!

HUVVA...
Tänkte bara säga det. Så ni vet. Stanna hemma :)

Trådlampa



ja, nu har jag gjort en ny trådlampa, och jag är MYCKET nöjd. Nu åker den gamla i soporna :)

Dinner

Till middag idag tänkte jag att vi skulle äta korv och makaroner eller nåt sånt, men då fick jag ett underbart MMS av Erik som är i skogen och tränar hunden...




Så, det blir inte korv och makaroner till middag utan en älgstek med kantarellsås :)
Kvällens pysselplaner skiter jag i också, vi ska ut och plocka svamp! Han hade hittat fler men kunde inte bära mer så... Som tur var så har han fått sin GPS nu så han märkte ut på kartan vart han hittat guldet :)


Pyssel!!

Ja nu är jag igång igen. Älgjakten har börjat, likaså pysslet.
Eriks jaktlag sköt en tjur idag och jag har gjort en nyckelgrej!


Jag blev riktigt nöjd!
Alla krokarna fick jag med på köpet då jag köpte en plåtburk på loppis i somras. Jag ville göra något av dom så jag bad Erik kapa till en brädbit som jag målade vit. Sen skrev jag Nycklar på den och slipade den i kanter osv så den skulle se lite sliten ut. Sen satte jag fast alla udda gamla krokar :) Jag tycker den blev lite charmig! Erik ska få sätta upp den på väggen sen:)

Jag har även gjort en till kul grej av en galge!


Den målade jag också vit och slipade i kanterna.. Sen spikade jag in gamla små vita spikar och lindade nån naturtråd runt.. Där kan man hänga upp lite av varje! Idén är stulen från en blogg som heter Vardagsrummet!
Den kan jag tipsa om, där finns det många roliga pysselidéer!


Fick ett mail idag från tradera, "vinnande bud". Vad har jag lagt bud på tänkte jag?
JUST DET! Jag la ju ett skambud på en ekebykruka som kostar bra mycket i vanliga fall.. Vann jag den? haha JO!

Det är en av mina favoriter och mamma har en i stugan också som jag skulle få! Hon hade två men en dog i somras.. KRASCH. :( Men nu har vi två igen, de är finast i par! WEEIII!!! =)

Finally

Min telefon har alltid varit hatad, både av mig och andra som haft samma variant...
I onsdags så väntade jag ett sms från posten, om att mitt paket kommit! Men jag fick aldrig något... På kvällen insåg jag att min telefon gjort det den ofta brukade göra, koppla bort sig från nätet utan anledning.. Telefonen är på men ändå "av". Jäkla skit, jag hade ju fått smset egentligen! Kl 12, men startade inte om telefonen förrän efter 20 på kvällen så posten var ju stängd... Det är inte första gången telefonen gjort så här, händer rätt ofta oh jag blir lika förbannad varenda gång.. Då då startar om telefonen har du ju massa 133 meddelanden, och flera sms, "ring upp!" Störande... Kan ju ha varit viktigt!
Detta skrev jag i februari om den..


Natten till torsdag vaknade jag för en kisspaus... tänkte tvärt kolla vad klockan var, men... va? DÖD? Den satt ju i laddaren!? Den gick inte att starta heller, så jag tänkte ta ut batteriet.. Men jag fick inte upp luckan! Å Erik lyckades inte få upp luckan! Så jag kastade den i golvet och luckan gick upp, för alltid när du tappar telefonen så flyger ju skiten upp... Men jag råkade nog kasta lite väl hårt, för displayen sprack och svartnade.
YES!
Så igår var jag på onoff och köpte mig en ny. En rosa :)



Sony Ericsson C901 heter den...Precious Peach!
En variant heter Green Heart också, den som är på reklamen på TV som är gjord av återvunnen plast men den va lite dyrare och fulare så det blev rosa istället. När man drar ur den från uttaget så står det att man ska dra ut laddaren ur vägguttaget får att spara energi :) Lite miljötänk, det är bra.
Den har en 5 megapixelkamera med blixt som var anledningen till köpet, nu kanske det blir bättre bilder... haha... Man har ju alltid med sin mobilen så det är praktiskt med en hyfsad kamera till den...

Igår var vi och hälsade på mamma och pappa en sväng! Mamma bjöd på middag och vi lånade hem deras girarr. Nu ska jag bli rockstjärna, iallafall på dagis. Kan vara kul att kunna spela till några barnlåtar, men jag måste ju träna först! Än så länge kan jag spela introt till Smoke on the water. Haha, som de flesta kan :)
Mamma blev så avundsjuk på min telefon, och jag undrar om Alexandra kommer att vilja ha en likadan när hon ser den också.. :P Ska man köpa en så köp den på ONOFF för typ 3300, där var den typ billigast, köp ingen på nätet... Gjorde jag med förra, blir ett helvete när telefonen börjar krångla!

Ikväll är det kräftskiva!
Syrran kommer hit också.. Men vi vet inte vart vi ska hålla till, men det löser sig nog.



Nä, nu ska jag klä mig, sen ska vi till Myggan en sväng. Sen blir det Vindeln och bolaget, hämta upp syrran och sedan hem och duscha.

Hane haaaaaaaj!

Äntligen

Äntligen har jag fått till trälådan. Målet var att skaffa två glasflaskor till den men jag hade minsann tänkt FYNDA glasflaskor, inte betala 40 kr styck..
Igår kom Eriks gulliga mormor och hade hittat två i hennes källare :)



Jultidningar

Sommaren verkar vara slut för nu börjar jultidningsförsäljningen.
Jag beställde iallafall en bok om matsvampar till mig själv, det är på tiden att jag lär mig. Älskar svamp men har ännu bara lärt mig karljohansvampen haha..
Till Erik köpte jag en älgjaktsfilm. Vet inte riktigt vad det var, men det får väl bli en överaskning.. Kan inte motstå att köpa något när två söta flickor står i dörren :)



Alltid när jag varit sjuk så känner jag mig så jäääkulst äcklig! Står där svettig i mina njukisbrallor, mascaran har fallit ner till kinderna och håret saknar frisyr..
När jag börjar friskna till så brukar jag alltid ta en låång dusch, ta på mig något snyggt, smink, parfym och fixa håret. POFF så blev man helt frisk på 60 minuter. Idag lyxade jag på med en hårfärg dessutom.
Härmed förklarar jag mig själv F R I S K !

gårdagens pyssel

Igår kom Eriks mormor förbi med svarta vinbär och sylt!
Så jag var ju tvungen att dekorera lite hehe....


Getting ready.


Färdig!


I somras på en auktion så ropade jag in en fyndlåda.. Där fanns bl.a. dessa salt och pepparkar i silver! Så igår putsade jag dom.. Nu står dom och glänser i kryddhyllan!

mat eller bak?

Det började med att jag satt och letade något att göra... Kanske något att baka? Och sedan letade jag något att laga till middag, eller kanske till morgondagens middag så man hinner handla?
Sedan ringde syrran och ville ha en idé till hennes projekarbete.. RECEPTBOK! =)
"Ätbart" tycker jag den ska heta. Mycket genomtänkt. Eller inte... haha
Så nu sitter jag och Charlie och letar goda recept, som måste provas.


Jag letar på internet och han letar i kokboken.  En trogen vän:)


klättrar på väggar

Att vara sjuk är skittråkigt.
Man ska försöka vila men det är skit på tv och man blir så rastlös att bara sitta på soffan!
Så nu har jag tagit en dusch, dammsugat, tvättat, torkat golv och håller på att göra svartvinbärssorbet. Per Mobergs sorbet :) Busenkel dessutom.. Eriks mormor var förbi här igår med svarta vinbär och jag är inte så förtjust i att torräta vinbär. Så jag hittade ett bra recept!
1 dl vatten kokas ihop med 1 dl socker som sedan ska svalna.
Sedan mixar du 300g svarta vinbär och silar bort skal och kärnor. Sen blandar man ihop allt och tillsätter 2 msk citronsaft, sedan åker det in i frysen! Det är bara att röra om någon gång då och då så det blir lite fluffigt.. Smaskens! Då blir det efterrätt idag!

Receptet


Vad ska jag baka nudå?

RSS 2.0