the new me



Så här såg jag ut för inte alls så länge sedan.

Efter 4,5 timmar hos frisören ser jag ut så här...


Det blev två avfärgningar, svag blekning och blonderade slingor. Å en klippning såklart. Väldigt skonsamt faktist, gjorde i princip ingen skada på håret!
Så nu är jag brun/blond/rödhårig. I sommar lär det väl blekas lite, å sen ska jag nog göra en slingblondering till... När jag lessnat. Men just nu tycker jag det blev rätt läckert :) frisyren blev jag väldigt nöjd med...

Ikväll har vi käkat lammrevbensspjäll, fetaoströra, hemmagjorda chips, laxrullar med spenat och ägg fyllda med skagen.... Gött :) Hade lite för mycket tid att planera middagen, när jag satt hos frissan... hehe

Ha en trevlig kväll! Å grattis till Camilla som fyller år idag!!

Mammas kristallprismor!

..har jag suttit och pysslat lite med idag!

En fick hänga här....





Och en här..


Så småning om ska jag göra en bamsekrans som man kan hänga i taket (vi har dock ingenstans att hänga den här i lägenheten så vi måste helt enkelt köpa ett hus) Å i den tänkte jag hänga några sånna här prismor!

Dom glittrar så fint i ljuset!

Jag har börjat pyssla lite med fler påskägg också men jag har ingen bra spets till dom... Men jag har beställt från idémakeriet så jag hoppas jag då hinner få det innan påsk, annars får jag hitta på något annat.. :)


Påsken närmar sig..



Och det är inte vilken påsk som helst!! Min älskade mamma fyller 50 på långfredag...
Påsken ska avnjutas som vanligt i stugan vid havet.. Åh, det är så befriande att åka dit... Längtar..



Påskkrasse!



Jag har färgat äggskalet med rödlöksskal och fyllt ett loppisglas med farinsocker hehe visste inte riktigt vad jag skulle stoppa där... Men det blev ju bra! Sedan planterade jag krasse där, får se hur länge det tar innan det börjar växa...


ingen kruka? Hmmm...

Idag var jag och handlade efter jobbet och köpte lite påskblommor.. Men hittade ingen lämplig kruka!
Jag hittade däremot en kattmatsburk.... Så här gjorde jag!




Sax, lim och papper.

 
Papperet är riktigt fint!! Det kommer från pysselgrottan och var inte speciellt dyrt :)

Laga inte något som inte är trasigt...

Jag har varit och fipplat i bloggdesignen och jag blir så less. Nu får den se ut så här, utan header och allt. Det rymms ju inte ens nån jäkla header! Jag ska ringa min syster... hon får laga.

Påskpynt



Jag har gjort tre olika varianter av ägg...


Ägget till höger tömde jag underifrån och sedan lindade jag in det i rödlöksskal, sedan folie och kokade några minuter, lite roligare än de vita som alltid har nå rosa nummer!

Ägget längst bak är urblåst och sedan limmade jag dit bitar från ett bibelblad.

Det till vänster gillar jag, men det är finare när man gjort det på riktigt. Men man tager vad man haver!
Kolla in de här bilderna från idémakeriet. Där kan man till och med köpa dem!


Men jag limmade på ägget och rullade i en blomkruka hehe... Sen tog jag en bit från en blomma i köket.  Vart fan får man tag i lavmossa och gräs NU? Svårt när man har över en meter snö.. Bättre förberedelser nästa år!

Jag hade velat göra ett fint arrangemang på en silverbricka... Men marimekkoskålen får nog duga i år, det blev ju fint det med! Längst ner lade jag en massa pinnar..

Mandelskorpor

Jag har provat mig på att göra mandelskorpor. Låter gott. Dom var goda också!






Mandelskorpor

1,5  dl sötmandel

100 g smör

1 dl socker

2 ägg

1 tsk balpulver

3,5 dl vetemjöl special

 

Sätt ungnen på 200 grader. Hacka mandeln grovt med kökskniv.
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Blanda i bakpulver, mandel och mjöl. Lägg ut tre längder (ca 30 cm var)
deg på bakplåtspappersbeklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 12 minuter.
 Stäng av ugnen, ta ut plåten och skär de varma skorporna i ca 2 cm
 breda bitar. Sätt in plåten igen och låt skorporna torka i eftervärmen.




Voooooddleer!

Jag kollade nyss mailen... Ett mail från Voddler! Jag har fått en inviiiiiiite!!!!


Kvällen är räddad...

Hittegods!



Igår var Erik och hans pappa och städade ut grejer från ett gammalt hus.. Dert ska hyras ut och var lite bråte kvar där... När Erik kom hem hade han med sig denna! Tänk vad han lärt sig... Rörstrand hade han uppmärksammat och tog med den hem!!! Duktig ponke! Det bästa var att den var i kanonskick.. Den ska användas!!!





Jag vaknade ovanligt tidigt idag.. Har vaknat flera gånger i natt av att jag haft ont i knät.. Jäkla knä, vad less jag blir! Men nu hade jag iallafall tid att blogga en stund hehe...

Jag har iallafall bestämt mig för att åka till frissan på tisdag. Har fått ledigt från jobbet!

Ha en bra dag!

Middagstips...




Ädelostbiffar med bulgur och ruccolasallad.. Mmmmm...

Idag åt vi något så gott, inspirarat av Eriks mamma som är riktigt bra på att laga mat. Hon gör mycket nyttigt och god mat. Jag som inte trodde det fanns en sådan kombination :)

I salladen är det bulgur, ruccola, fänkål, körsbärstomater, färsla champinjoner, fetaost, kalamataoliver, rödlök, zucchini och röd paprika... Vissa saker har jag fräst i olivolja först.. Å det är såå gott! På salladen har jag ringlat lite olivolja och saltat och pepprat.

Köttfärsbiffarna är gjort på älgfärs och är fyllda med en krämig blåmögelost.
Det bästa med sån här mat är att man kan äta och äta och aldrig få dåligt samvete :) hehe...

Tygkruka!

Finns mycket pyssel man inte har någon aning om vad man ska kalla det... Jag har säkert hittat på en massa nya namn hehe...

Jag behövde iallafall något fint att klä platskrukan med och som tur var så stod min bäste vän framme. Symaskinen!






Bättre än innan:






Strykbrädan...

Såg ut så här först..

Lite charmigt slitet.. eller bara riktigt ful haha!

Så här ser den ut nu..



Det gick bara bra med häftstift för att få fast det nya tyget men det var lite bökigare än häftpistol.. Man behövde en hammare :)

Vad tycker ni, blev det bättre?

Tyget är från IKEA, samma jag använde till den här kudden..

Äggtips!

Hittade en blogg där någon gjort ett kollage med olika äggidéer.. Gå in och kika för inspiration!

http://hannasform.blogspot.com

Äntligen hemma

Man slutar tidigt men måste alltid hämta hunden, rasta hunden, och ofta måste man via ica för att handla... Då hinner rätt mycket tid gå! Pysseltid...

Jag har planer på att styla om strykbrädan.. Den ser hemsk ut. Men frågan är om man måste använda häftpistol eller om man kan lyckas banka in några häftstift istället? Vi har ju faktist ingen häftpistol... Värt ett försök bara man lyckas bestämma sig för ett tyg.

Nu tänkte jag sitta och leta påskinspiration på olika bloggar! Wish me luck.

Jag har dessutom bokat tid hos frisören på tisdag. Så dit ska jag om jag får ledigt från jobbet, och inte ångrar mig... Det är ett lite större ingrepp än klippning denna gång, så frågan är om man ska...? Tiden är bokad iallafall men man kan ju alltid ångra sig..

Påskpyssel!!!

Jag började längta till påskpysslet redan då jag satt med julpysslet :) hehe... Finally! Det går ju att göra så mycket fint.. Men jag har ännu inte börjat med det jag hade planer för.
Istället satt jag och gjorde etiketter! Den första åkte i soporna. Gud vad jag skriver fult! Men då kom jag på den brilianta idén.. Word! Så jag skrev ut texten i lagom storlek och klippte ut det.. Sedan ritade jag med blyertspenna på baksidan av papperet, ni vet så som man gjorde i skolan :) Sedan la jag papperet med texten uppåt, på etiketten och fyllde i texten. :)








Sen såg ja att vi hade ett ägg hemma... Blåste ur det och klistrade lite... Måste köpa mer ägg! Vi får nog äta äggröra ett tag här... hehe..


Nu ska jag koka pasta, klä mig varmt och åka. Vi ska ut i skogen å käka!

Hej svejs!

Bilder på ljus

Jag köpte för ett tag sedan "stryka på bilder för ljus" på tradera... Idag kände jag att jag ville testa dem=) Har konstigt nog inte kännt något sug efter det förrän nu.. Jag brukar alltid vara så ivrig..

Här är två ljus jag fixade idag!

Det finaste... Det var denna bild jag köpte.

Den här fick jag med som "testbild"...

"Också en liten ängel behöver sova" står det...


Jag har beställt lite prylar idag från idémarkeriet (se länk till höger) Bl.a. så beställde jag frigolitägg, lavendel, spetsband och kartongpapper... får se vad jag hittar på! Men jag skulle behöva en silverbricka att göra något slags påskarrangemang på... men jag har ingen!

Har suttit och funderat på lite skojiga saker man skulle kunna göra till påsk.. En kul idé jag sett någon göra är att dela ett äggskal och plantera krasse där i! Jätte fint! Påsk och vår i samma.

Har ni nå skojiga påsk eller vårtips?

Kudden





Så där ja.. Då var jag färdig. Det blev inte riktigt som utgångsplanen men ganska nära. Men däremellan hade jag en annan idé som jag började med, men ändrade mig. Ska göra något av den idéen på den andra kudden! Jag köpte två innerkuddar 50x30 för 39 kr på H&M, från internet.. Skoj. Kul med lite andra kuddar än standard - fyrkant. hehe...

Nä nu jag jag pysslat klart för idag, gjorde några tändsticksaskar före middagen också...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen slänga framför teven... Puss å kram!

Tjolahopp!

Tänkte tipsa om en sak de har på H&M på nätet..


En kökshandduk för en femtiolapp!! Den ska jag ha, tänkte jag. Den kan man antingen göra en tavla av, ha som duk eller sy en kudde av. Det sistnämnda hade jag funderat på... Köpte handduken och nu när jag ska visa och tipsa så ser jag ju vad de har på hm nu...


hehe... juste...



Men när jag kikade på hemsidan så upptäckte jag att man faktist kan få lite inspiration därifrån!


 (Klicka på bilderna för förstoring)

Ikväll ska jag no sy ett kuddfodral. Men inte av kökshandduken utan av svart linnetyg, ikeatyg svartvitmönstrat och en gammal spets... får se om min tanke blir verklighet...? Brukar alltid hitta på något annat när jag väl börjat....


Blommor


Den här underbara blomman fick jag av Erik! Jag hade spanat in den på blomaffärn och blev så förtjust.. Tur Erik är så gullig!! Nu står den på den nyhämtade byrån.




Åsså har jag köpt en liten blomma som var tänkt till kronan... Ska bara sy en tygkruka till den, när orken är tillbaka...



Weeeiii

Nu har jag fått min nya dator! Sitter i soffan nu, har just kopplat in routern som fungerar felfritt. Ahhh...
Det var nog min förra dator det var fel på.  I helgen har vi varit hos mina föräldrar och vi har varit på Eriks farmors 70års kalas. Vi åt grillbuffé på droskan... underbart gott. Oxfilé.. :) Åsså har vi åkt lite skoter hos mamma och pappa, det finns inget bättre när det är soligt ute! Åka en sväng och stanna av och grilla i solen :)


Rambo skulle få följa med men efter typ två meter så hoppade han av pulkan så vi vågade inte ha med honom..
jag och min pussgurka :)


Ikväll ska jag inte pyssla alls. Jag är dötrött och har ont överallt, jag tror att jag håller på att bli sjuk! Så jag ska dricka berocca, käka ipren och choklad och njuta av att Erik passar upp mig :) Imorgon blir det ännu en långdag på jobbet. Börjar 7.45 och slutar väl 20.30 kanske.. har föräldramöte. Slutar 16.15 och har en del att ordna innan det börjar så det är inte lönt att köra hem. Har 1,5 mil till jobbet så det tar ju massa tid bara att åka fram och tillbaka. Blir nog ett skrov eller något annat mumsigt till middag iallafall...

Nu har vi skaffat skype! Så vi kan prata med Eriks syster som är i USA! :)


Har köpt strykapå bilder för ljus på tradera som jag fick idag.. men jag har ingen ork känner jag, att testa... får spara det.

Ny lekhörna!

Ja, inte drömlekhörnan pysselrum, utan jag har fått in byrån i vardagsrummet. Så ikväll har jag pysslat ett tag med att få fint på den :) hehe ja det är en konstig hobby man har...

Byrån är inte så fager just nu, ska så småningom måla om den vit och sätta fina knoppar på den.. Men den får duga, vi är i akut behov av förvaring.. Mina pysselprylar och tyger tar sakta över lägenheten.

Jag valde ut lite prylar som skulle stå på byrån men kände att jag ville ha en tavla eller något på den... I höstas köpte jag två som jag tänkt måla om, så... fram med färgburken. Den vita såklart...

Sedan letade jag upp ett citat jag gillar och skrev ut i ett fint typsnitt. Sen var det bara att klippa och klistra... Hade velat ha ett vitt papper som bakgrund men något sådant stort papper har jag ju inte.. Så jag tog ett favvopresentpapper från panduro!






Vad tycker ni?

Mycket hund för pengarna

Så inledde domaren uttalandet om våran vovvsing...
Vi var ju på utställning med honom i februari.. Hunden ska helst vara 52 cm hög, max 54. Våran var 55 men i övrigt mycket stilig.. Surt. Hade han inte kunnat böja sig ner lite när domaren kom?

Vi träffade ett kullsyskon till Rambo då vi va där.. Här är han, till höger.



Ser ni storleksskillnaden? Men vi fick samma poäng som han :) 2a plats.

Erik säger att huvudsaken är att han går bra i skogen :) hehe... Ja det är ju tur att han funkar där.. Vi får väl satsa på jaktproven!

3 kinaböcker...

Jag har gjort iordning mina tre kinaböcker nu...

Här kommer den första..


Å den andra...





Å tredje!




Kinaböckerna är från pysselgrottan och kostar 18 kr styck (A5).. Det är roligare att dekorera såna här böcker jämfört med vanliga kollegieblock tycker jag...  Till sista boken använde jag bara material från pysselgrottan! Papperet gillar jag stenhårt...

Påskpyssel

Jag har lite svårt att vänta ibland.. Dom här gjorde jag för typ en vecka sen! Men jag har inte haft någon kamera..



Här har jag rivit bitar av gamla bibelblad och limmat fast. Sen tog jag ett band från pysseogrottan och lite knappat från Eriks mormors sylåda :) Skulle säkert vara läckert med tidningspapper för er som saknar bibel:) Jag saknar tyvärr tidning.


Det här ägget vart från början totalt misslyckat. Jag testade krackekeringslacket först... Målade ägget grått, målade på lacket och sedan med vitt. Men det såg bara töntigt ut... Så jag bestämde mig för att experimentera med ägget och testade decoupage. Den underbara servetten köpte jag hos pysselgrottan.se och det vart så fint på ett ägg. Färgen är mer turkos i verkligheten än på bilden! Det ser som gammalt ut på nå vis. Blev nästan bra med krackeleringen under :)

Kuddfodral!

Det är sportlov i veckan så vi har väldigt lite barn på förskolan.. 4 hade vi idag. Så jag passade på att ta lite pysselkomp! :) Jag var så sugen på att göra ett kuddfodral och jag hade köpt några strykapå bilder på tradera för lite och ingenting... Det här trycket var en testbild jag fick med, men jag tyckte den blev lagom på den här kudden :) Skulle vilja köpa lite annat tyg för de andra... Köpte en bild med två änglar samt ett tryck med Fader vår.. Men det kan ju inte sitta på vilken kudde som helst... Hmm..
Här är iallafall dagens kudde :)




Kände för att avancera lite istället för att sy allt i ett och samma tyg. Baksidan är svart! Gud vad det är roligt att sy...

Skoterfolkrace

Nu är det dags igen. Skoterfolkrace. Vi ska snart åka ner... Ikväll är det skoterpub på bygdegården med riff raff ruff! 

där har ni min dag :) Ha de bra!


En bild från förra året!

inspirerad.

Många fina bloggare har gjort så här hemma hos sig. En hylla eller tavellise med tomma fina ramar eller ramar med spets i. Så jag är en härmapa och testar själv... SKa samla på mig fler och finare ramar bara.. Den mörka träramen gillar jag dock... :)




En till person som inspirerat mig är Pysselina. Hon har skrivit ut och gjort så fint av franska recept... Jag testade göra likadant med lite tjockare papper men det blev bara stopp i skrivarn :( Fick göra det på ett vanligt A4 men då behöver man nästan sätta in det i en ram... typiskt. jag som inte har någon lämplig ram.

gardin!

Min syster var här i helgen så jag passade på att utnyttja hennes kamera...
Här är gardinen jag gjorde till ytterdörren! Hade inget att hänga upp den med så jag tog mitt natursnöre, som för övrigt håller på att ta slut!!! Måste till JULA:)



nyaste fynden

Eller, fynd och fynd. Blev rätt dyrt! Som tur var så fick jag ett presentkort på Mosaik i Umeå i julklapp av svärmor . Ååååhh, där har dom ju bara så fina saker. Jag har varit in där några gånger men aldrig kunnat bestämma mig för något, vill ju ha allt. Men i lördags lyckades jag. Jag köpte bl.a. denna underbara glasklocka..







Jag köpte även två ljusstakar!





Så fina...

I veckan har jag även fyndat lite grejer från tradera... så jag har något att pyssla med! Ni får se när de kommer...
Jag har bl.a. köpt "stryka-på"bilder och ska sy kuddar tänkte jag! :)

RSS 2.0