mellandagsförkylning

Nu är det tredje gången på raken som jag blir förkyld. man hinner bara bli någolunda bra, så kommer nästa förkylning...

Julen i övrigt har varit kanon, har hunnit träffa hela släkten också! 2 av mina kusiner har nyss fått barn, så dom fick man träffa också.. Simon och Tidus heter dom! skitsöta..

Nu ser vi fram emot nyårsafton, jag och Linda ska fara och handla idag.. hoppas jag hinner bli frisk? säkert inte... har varit sjuk hela hösten så... kronisk förkylning.

imorgon ska jag då på stan med syrran, sjuk eller inte.

jag orkar inte skriva nå mer, tror jag börjar bli less på att "blogga". kanske inte var riktigt min grej... haha...

nu ska jag dricka multivitamindryck och kaffe, sen bär det nog av till ICA Vindeln!

god jul

2 dagar kvar till julafton. nedräkning pågår!
Tänkte passa på att skriva lite nu, sen lär det dröja. Imorgon och på tisdag jobbar jag på fritids, Erik är ledig tisdag. Då åker vi till Norum och har lilla julafton. På julaftonsmorgon åker vi hem till tvärålund, till Eriks föräldrar.. Där har vi tänkt mysa hela julafton. På juldagen funderar vi på att åka till Yttersjön och hälsa på Eriks farmor och farfar, och sedan på annandag jul åker vi vidare till villvattnet, till min farmor :)
8 januari blir det återbesök hos veterinären, Rambo haltar trots medicin och smärtstillande... Något är fel :( Men gladare hund får man leta efter, han är mycket trevlig :)

ikväll hade jag och Erik ett litet julbord hemma, med julköttbullar, hemmagjord rödbetssallad, ägg osv.. Gött!:) men vi glömde julmusten...

Nu är nyårs inbjudan utskickad också, hoppas alla vill komma :) Jag och Linda ska ordna kring bokning och göra i ordning osv... Nu håller jag på att slipa på snapsvisor, tänkte att alla skulle få varsitt litet häfte med välkända melodier:) Oj vad roligt det ska bli!!!!! :D Vi ska bjuda på fördrink med nå gött till, och massa lekar ooojjj vad jag längtar! Men, först är det ju julafton, nu får jag lugna ner mig.

Examensarbetet går trögt nu, Den 8:e januari 12.00 ska det vara klart och inlämnat... Ikväll ska jag maila arbetet till min handledare för att visa hur långt jag kommit. Då ska han avgöra om min uppsats får gå vidare för examinering eller om man får vänta tills maj. Jag ska ha hunnit 80% nu. Men, det har jag nog gjort..hoppas jag?? ligger efter med en intervju....

Ikväll fick jag se min kära familj ett tag, men dom hann inte ens ta av sig skorna så var de tvugna att fara... jag längtar till tisdag! Å jag längtar tillbaka till tiden då jag bodde i stan, men inte till tiden jag bodde hemma.. för mycket av det goda. haha... Nä, nu är det kvälls mys, sen är det natta. ska upp 05.30 imorgon!


God jul på er allihopa!




♥ God jul! Önskar Rambo och Inez ♥




Rödbetssallad

Ja, det som är så gott till jul.. men jag klarar inte att äta den köpta i år, på något sätt blir jag äcklad av alla tillsatser, och geggan som är så plastig... något är konstigt med den.. så jag tänker göra egen. Mycket enkelt... hackade rödbetor, 50/50 creme fraiche, majonnäs, lite fransk senap, salt peppar och ev, lite hackad gul lök. Det lät mycket godare, så det ska jag testa göra. Sen börjar det bli dags för lammbogen, hoppas mamma kan dela med sig av sitt himmelska recept.

I går planerade jag och Linda nyårsafton. Vi kommer vara värdinnor :) Vi har bokat lokal, ordnat arbetsuppgifter åt alla, allt ifrån mat till frågesporter. Ett inbjudningskort till alla V.I.P gäster håller vi på att slipa på, med program och allt. SKITKUL!!! Sen ska vi ha placeringskort, som ska bli så fina. Linda ska skriva med kalligrafitext:)

Idag åker jag och Erik till stan när Erik kommer hem från jobbet. Då handlar vi lite julklappar, och sen åker vi till vindeln för att se lindas klass julshow:) wohhoo! hoppas bara erik vill följa....

Nu ska jag återgå till mitt plugg. Bara 2 veckor kvar.... Skynda!

tredje advent



Ja, idag fick vi tända tredje ljuset. Snart är det julafton! Jag testade laga lammkotletter ikväll, blev riktigt gott.. Massa timjan :) Nu sitter vi  i soffan och hostar i kör, vi väntar på att "Erik & Mackan" ska börja, och efter det är det sanningens ögonblick!


Idag har jag slagit in julklappar.. Åsså har vi tagit fram julgranen!

Frågan är hur länge sen står...

Imorgon blir det en sväng till stan, måste redovisa en sak från förra kursen... Känns drygt...


Igår var det luciatåg i bönhuset. Det var ganska fint!

nu ringer det!!

Ät inte röda godisar!

Iallafall inte om du är överaktiv! Ex, ADHD. Fick höra det av en mamma ikväll... Sen började jag söka på internet och visst, man börjar fundera...
Det är ett naturligt (från löss) färgämne, RÖTT, som heter E120.  Biverkningar från detta ämne är exempelvis Hyperaktivitet. Depression, vredesutbrott, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter. Genom att äta detta ämne i godis och mat så förvärras symptomen för barn med bl.a. ADHD!!!!!






ÄT INTE RÖDA GODISAR!








(http://www.tv3.se/files/davda/biverkningar_e_amnen.pdf)




Bland annat här i finns ämnet, E120:

Ahlgrens bilar
Geléhallon
Geléhjärtan
Nappar
Hallonbåtar
Kolabönor
Geléormar
Vingummi
Tablettaskar



Jag sitter och vräker i mig skumtomtar, men märker nu att även dom innehåller E120. typiskt.

 Läs mer här: Farliga Tomtegubbar



Tro det eller ej :)

Här är en länk till en blogg, som även där länkas till andra ställen.. LÄS!

http://blogg.aftonbladet.se/25039/perma/988777/


antagningsbesked

Att arbeta i förskola/förskoleklass
15hp, Dagtid, Helfart (100%)
Fristående kurs
Normal undervisning
Umeå universitet,
Umeå


        


Antagen


 


typiskt... jag är så LEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.
kräks på universitetet snart... uuhhhhh ja som precis börjat få jobba så mycket i  tvärålund... nu måste jag ha praktik i 8 veckor, då kan man inte jobba alls... åsså är det mer skolarbete... Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


tar det aldrig SLUT!??!


sjuk igen?

Vaknade imorse 05.25. Och jag var riktigt trött.. blev sent igår, kom inte hem förrän vid 23! Sen kom Erik hem och man somnade väl inte förrän efter 24... Sen var det upp och jobba, men jag hade riktigt ont i halsen! Och var tät i näsan.. typiskt. frågan är om det är mamma eller Erik som smittat mig haha,.. jag som just hade blivit någolunda frisk...

Imorgon ska jag till veterinären med Babben.. Han är så stel att han åker skridskor på golven... Å han haltar.. stackars skrutten :( Sen ska jag åka till storstan igen och göra en till intervju! Så det kanske inte blir något luciatåg för mig, det beror på om jag hinner hem!

Igår var jag och syrran på stan och handlade julklappar! eller hon handlade, jag är pank. Men mat åt vi, "Nacho grande", med salladsbuffé hehe.. ska de va så ska de va:)

Då blev man riktigt mätt. Sen åkte vi på partylitevisning, men det var lite mindre folk än väntat hehe... Jag fick med mig lite ljus hem iallafall, nu provar vi kanelljus, perfekt till jul =)

Om en timme får jag besök, då ska jag göra ännu en intervju. Bara därför har jag använt min dyrbara vilotid att städa huset! Nu är det riktigt mysigt.. Jag har inte hunnit vila något än, men jag tror jag ska ta med mig babben till soffan en stund... myspojken =)


Hane, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!

staan

I natt sov jag över i Norum. Rambo och Stella busade på som vanligt.. Nu ska jag åka ner på stan med syrran och julklappshandla.. Hon ska iallafall det, jag vet fan inte om jag har råd.. hoppas fortfarande att det ska falla ner en tusenlapp från himlen.. Hoppas att jag och Erik kan åka in på fredag, då han är ledig.. lika bra att göra bort handlingen nu, annars kommer ju hela Umeå att joina oss i ruschen strax före jul. dålig planering! Rambo ska få stanna kvar i norum hos mamma, sen kommer dom in till stan efter middagen. Då ska vi på nån partylite grej innan vi åker hem!


Det känns som att jag nu glömt skriva det jag egentligen skulle, men... äh:)

Puss å kram! :D

Andra advent

Å fortfarande ingen adventsljus grej. Första advent tände vi ett rött ljus. Idag tänder vi ljus hela vardagsrummet. Men jag måste nästan köpa en, innan söndag... är ju ingen riktig advent annars.. vart tog julkänslorna vägen?

Vi sitter/ligger nu i soffan, som några fetton. Vi käkade porterstek till middag, med råstekt potatis... LJUVLIGT! :) Men, man äter ju ganska mycket när det är gott...

Igår såg vi på hockey i skellefteå! AIK-MODO. Det var en spännande match, då det stod 4-4 och blev sudden death! Men MODO, dom snorkråkorna vann. Dom hade fulare spel och förtjänade inte riktigt det där målet, Skellefteå skulle ha vunnit.

Vi hade iallafall bra platser, som ni kanske ser:) Innan matchen åt vi på restaurang... entrecôte, potatisgratäng å bean. Gött!! men kvällens middag slog det ändå.


Ikväll har jag blivit lite inspirerad av en tidning... Jag är sugen på att göra julfint "själv". Knyta snören runt saker, göra fina julkrukor osv... Nu är det bestämt vad vi gör på nyår åxå... Det blir i tvärålund där alla får olika matuppgifter. Jag och Erik verkar ska ha hand om kött och sås. Porter :) Perfekt när man är många. Jag och Linda ska göra inbjudningskort och bordsplacering! Wiihhiiii!! Oj vad kul! PYSSEEEL!

Nu är det myskväll, för i veckan jobbar Erik eftermiddag. Räknar med en stadsresa imorgon, och övernattning i norum. Sen tänkte jag ta med mig mamma och alex till en partylite tjosan på tisdag, man får en "julklapp" om man kommer! hehe...

Här är en bild på en sugen Rambo. Han har spanat in lite godsaker på tallriken.


Han låg lääänge och tittade. men bara tittade...



Jaja, hejdå!

LYX

Ikväll bjöd Erik på middag! En god gryta på tjäder, med ris och sallad. Gött, men vad skönt att inte behöva laga mat! :D
Känner mig som en prinsessa!

Idag har jag jobbat också. Mellan 8-12 var jag lärare, 12-14 var jag assistent, och 14-18 var jag fritidsfröken hehe...

I morse var det 16 grader i sovrummet.... HM. >=(

Min baby har iallafall fixat toan =)

Å ja hade tappat bort mina nycklar imorse... fick gå till jobbet och hem, åsså hem på lunchen.. Men nu har vi hittat nycklarna i eriks bil hehe...

Känner inte att jag har så mycket att berätta faktist... Bara att det blir MYSKVÄLL ikväll! :D

silent night

Nu spelas det julmusik för fullt på radion. Rätt mysigt!
Rambo inviger idag hundgården. Erik blev klar igår kväll och nu står Rambo och skäller som tack. Eller så skäller han på allt annat, vad vet jag. Men jag tolkar det som tack haha... Han fick iallafall ett älgben att gnaga på, så han inte behöver tänka på alla som går förbi...

Igår var Rambo så trött att han sov på nedervåningen själv, medans jag och Erik drog igång el-elementet igen. Det är för trångt i gästsängen... vi ger upp. Jag och Rambo var på två långa promenader igår, sammanlagt gick vi över en mil! *applåder!* Jag var trött i benen och Rambo var trött över huvud taget. Han somnade direkt efter sista promenaden och sov tills 10.30...

Toaletten fungerar fortfarande inte. Erik ska göra ett försök efter jobbet... tills dess får jag joina kossorna.

Nu väntar lite skolarbete!

toan från helvetet

Haha, såg att VK.se nu ändrat "Kungaparet kommer till Umeå" till "Kungaparet kommer till Ratan" hehe...


Nu är det nå fel på toan åxå... läker massa vatten, men inte att den svämmar över för att det är tätt, utan det läker nederst i toan, den biten som går ner i golvet... Hm. Nån liter vatten rinner ut på golvet ibland då man spolar, men inte jämt... BLÄ skulle ja vilja säga. Å fyfan för gamla avloppsledningar.


Snart ska jag på promenad med Petra och Rambo, hoppas Erik fixat toan snart för jag är pissnödig! Å jag törs inte gå ner till lagårn, för kossorna skrämde mig så mycket sist... trodde dom skulle mörda mig! isånnafall får Erik följa med.

Idag käkade vi köttsoppa till middag. Vi blev bjudna av Eriks mormor! Till kvällsfika blir det rester från gårdagens middag. "tapas". Jag tänkte prova mig på, jag hade så månda idéer... Men det bler mer eller mindre en buffé, blev så mycket haha... vi smakade lite av varje och sen var man proppmätt.. så vi tänkte äta det till middag idag, men då ringde ju Eriks mormor... Så, jag tar då lite gravat älgkött till middag :) Blev riktigt bra!

Ikväll ska Erik (förhoppningsvis) göra klart hundgården. Hans pappa ska väl komma och hjälpa honom att sätta fast dörren... Men, det lär han nog inte hinna göra, iallafall omte om toan är så här dryg. toajävel. jag är kissnödig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


nu är petra här... ja ska väl till lagårn o pissa... hane heeej

RSS 2.0