rörmokare

Nu har det varit en rörmokare här... Han sa att  han skulle kolla på läkaget.. Men jag sa att det även var elementen han skulle kolla på, det var ju därför vi ringt hyresvärden.. Men de hadé vår kära värd inte sagt något om till rörmokaren, Han kanske skiter i att vi inte har någon värme i sovrummet? Och endast ringde rörmokare för att det var ett vattenläkage.. Hmm. Egoist , javisst.
Hyresvärden försökte skylla på Erik, att det var hans fel p.g.a att han inte fyllt på systemet och luftat en gång i  månaden, och säger att han SAGT det till Erik.. Men han har inte sagt nått till Erik.. Å det är dessutom inte därför vi inte har värme till sovrummet. just nu verkar det vara nån bytt grej från ett element till ett annat, som inte är "öppen", vilket gör att inget vatten tar sig igenom. Inte undra på att det inte blir varmt. Men, vi får se. Just nu har jag gjort en eld, och väntar på att rörmokarn ska komma tillbaks från grannen. Då ska han se om hans teori stämde.

Rörmokaren är lite obehaglig.. Han är konstig på något sätt.. Först var han här själv och sen gick han till bilen en sväng.. Stella var ute, och hon skällde.. tillslut  gick jag ut och tänkte säga åt henne, men då står gubben en meter ifrån  henne och bara stirrar. Stella blev garanterat psykad av honom.. Sen kollade han på mig en stund, och gick tillbaka till bilen. Obehaglig som sagt. Som tur var kom Olle hit sen.. Erik var i skogen :(

Nu hoppas jag att Erik kommer hem snart, vi har mycket att göra!Här är en till sak jag blir arg över.

"Kungaparet kommer till Umeå" (vk.se), Där skriver de;
" En av de sista striderna stod i Ratan utanför Sävar och därför hålls firandet där i Umeå."

MY ASS, han kommer till Ratan som ligger i ROBERTSFORS! vart har dom fått umeå från? Observera min kommentar på vk.se! haha, jag är  på dåligt humör!  idioter...


full fart!

Ja, här är det full fart, då Stella och Rambo springer runt runt. Snart borde dom tröttna lite och sova en stund... Hundarna får turas om att gå ut, så stundvis är det lugnt.

Dom jag skreivit tidigare har jag haft nå dille på att baka eller laga mat, och nu julgodis. Jag tycker det är skitkul att pyssla också så jag tänkte så samman pyssel och bak=) Jag gjorde smörkola, både kolasmak, choklad och lime, som jag nu har slagit in i smörpapper eller folie.. såå gulligt, å sen gjorde jag en strut som jag "juldekorerade"  och fyllde med kola som jag tänker ge till Eriks gulliga mormor :)

Jag har dessutom påbörjat baka "glöggtryfflar"! Det är i princip smält vit choklad, med grädde och vit glögg (jag tog en som var smaksatt med vit choklad och lime) som nu står i kylskåpet. Imorgon ska jag typ göra bollar och rulla dom i olika saker. Jag köpte ett jättegulligt strössel på ica idag, som små rosa sockerpärlor :) Åsså ska jag rulla några i florsocker, kokos, mandelspån och ett till sött vit/rosa strössel.. weeiiii, jag har någon störning tror jag. TBS. Tillfällig BakStörning. Hoppas iallafall på TBS och inte PBS. Permanent BakStörning. Hm.
Har du någon diagnos mamma?=)


Jag är lite avundsjuk på mina föräldrar som ska till IKEA, men det är nog lika bra. För att när jag skulle göra "min beställning" så kom jag egentligen inte på något vi behövde. Iallafall som vi har råd med nu. hehe... Så jag ska nog vara glad att jag inte ska på IKEA, då hade det nog blivit en hel del kap. (impulsköp). Jag är bra på att göra kap =)

Nu ska jag ge Stella lite mat!

ADHD/DAMP

Examensarbete alltså.

Nu har jag skrivit 3 A4, bara 27 kvar. Hm.

För den som är intresserad (mamma?)  så finns lite historia kring begreppen MBD, DAMP och ADHD. Har varit svårt att bena ut alla begrepp och årtal, men nu ser jag ljuset. Jag förstår!!


MBD

Tidigare gick ADHD och DAMP under termen MBD. Bokstäverna stod för Minimal Brain Damage och funtades av två amerikanska läkare, Strauss och Lehtinen, som på 1940- och 1950-talet fann att hjärnskador som kunde orsaka Cerebral Pares även kunde orsaka beteendeproblem och skolsvårigheter. Kärfve kallar det "myten om den minimala hjärnskadan" för att någon hjärnskada aldrig kunde bevisas hos dessa barn. (s. 13) Därför ändrades MBD-förkortningens betydelse till Minimal Brain Dysfunction (Kadesjö, s62). Under 1960-talet användes diagnosen för många barn i USA (15-20% av barn i skolåldern) med olika beteendeproblem. Men under 1970- och 1980-talet riktades kritik mot diagnosen bl.a. för att definitionen för MBD var oklar och för att det inte fanns några tydliga avgränsningar på vad som var normalt beteende och vad som var ett psykiskt betingat beteendeproblem.(kadesjö, s 63). I Sverige användes termen MBD för barn med primära koncentrationssvårigheter och motoriska och/eller perceptuella avvikelser. (Kadesjö, s 63).


DAMP

P.g.a kritiken som MBD-termen utsatts för föreslog nordiska experter att termen skulle ersättas. 1986 skapade Chistopher Gillberg och hans kollegor via Psykiatriska kliniken i Göteborg begreppet DAMP (kärfve, s 13). De valde en symptombeskrivande term istället för orsaksförklarande, som MBD var. (kadesjö, s63). Kärfve menar att DAMP är MBD fast med officiellt okänd orsak. (s13) DAMP står nu för Dysfunktion i fråga om Avledbarhet, Motorik och Perception (Kadesjö, s 63). Med det menas att en person med DAMP har både koncentrationssvårigheter samt betydande motoriska-perceptuella svårigheter. De fanns dock många som uppnådde många kriterier för DAMP men som inte led av motoriska-perceptuella svårigheter. Därför fanns det ett behov av en ännu en definerad term för att kunna namnge tillståndet.(s64 kadesjö)ADHD

I diagnosmanualen DSM-III (utgavs 1980), föregångaren till den som nu används, beskrevs syndromet ADD (Attention Deficit Disorder). I denna skiljde man på ADD med hyperaktivitet och utan hyperaktivitet (ADD/H, ADD/WO.) Uppdelningen togs dock bort i den reviderade upplagan som utgavs 1987 p.g.a för lite vetenskapliga bevis för huruvida ADD var uppdelningsbar. ADHD blev istället det gemensamma namnet. Attention Deficit Hyperactivity Disorder. (Socialstyrelsen)


ADHD blev alltså namnet på termen som skulle beskriva koncentrationssvårigheter som inte berördes av motoriska eller perceptuella svårigheter. Enligt Kadesjö  kan ADHD översättas uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet. I den nyaste diagnosmanualen DSM-IV återinförde man uppdelningen mellan ADHD med huvudsakligen uppmärksamhetsstörning, de som har huvudsakligen hyperaktivitets- och impulsivitetsproblem och de som har en kombinerad problematik. Dvs, en liknande uppdelning som publicerades i DSM-III 1980. Orsaken till återinförandet var att de då hade mer vetenskapligt stöd än tidigare.


DAMP är alltså kombinationen av ADHD och motoriska och/eller perceptuella svårigheter. (s66).

Litteraturtips på internet! http://www.sos.se/fulltext/110/2002-110-16/2002-110-16.pdfOoooohhh, nu ska jag ta en paus. Synd att jag ätit upp nästan alla goda julgodisar. Å då menar jag inte Rocky Road, utan min egna "stenig väg". (Mjölkchoklad, rice crispies, dumle, marschmallows)... Dom var myyycket godare. Ska göra mer nån dag :)

Vet inte varför jag massprocuderar julgodis, men jag har tänkt göra smörkola i söta papper och var lite småsugen på att testa göra daim! Man kan ju alltid ge bort en söt liten julpresent?:)

Rocky Road

Här kommer ett tips på julgodis!

Står i kylen hos mig nu, i väntan på att provsmakas :)Ingredienser:
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Receptet hittade jag på recept.nu! Där finns även en bild på härligheten...

Här är länken:
http://recept.nu/1.126537/leila_lindholm/bullar/rocky_road

"Lailas mat" Lailas recept :) ser riktigt gott ut.

gravad kalvstek & anslagstavla

Ikväll har jag provat grava älgkött, jag hoppas att det blir bra! Vi lyxar med kalvkött :) På fredag får vi provsmaka... Weeeii!

Jag har även varit i Vännäs med Eriks mormor och storhandlat! Nu är kylskåpet som det bör vara igen, imorse var det väldigt tomt. Jag köpte även ett tyg till anslagstavlan som Erik gjort till mig.. Jag tänkte ha anslagstavlan liggande, men jag undrar om det blev bättre stående med det här tyget... Vad tycker ni?
Nu ska jag plugga en stund. Jag köpte nygrillad kyckling och aioli i vännäs, som jag tänkte skämma bort mig med... ;) Någon middag blir det inte idag, Eriks mormor bjöd på fika i vännäs.. Vi käkade grillade mackor, och jag åt en med parmaskinka, mozarella, soltorkade tomater och svarta oliver. Fast jag petade bort oliverna :) Men gott var det! Sen blev det kaffe på det :)

mys

Ikväll har jag pluggat en massa, och nu har jag och Rambo legat och slappat på soffan ett tag. Vi ser på 2,5 män och har ätit popcorn. Rambo är väldigt mysig måste jag säga... Ibland är han en surkart, men det glömmer man dom gånger han ligger på mig och myser i soffan... Gooosse!Dom gånger han myser med Inez smälter man också...Guten Nacht!


storm

Nu blåser det för fullt ute, och jag har inte tänkt motionera Rambo något idag. Han får gott nöja sig med snabbrastning :) Det är inte roligt att vara ute när det blåser så här kallt.

Idag har jag jobbat och tjänat lite pengar... Å Erik jobbar eftermiddag, så ikväll blir det plugg och kanske lite pyssel. Jag är sugen på att måla, men den enda färgen jag har är vit, förrutom akvarellfärgerna.. Men det går ju bra att måla vinterbilder med vit färg och mörkt papper.. Ja, vi får se hur det blir, har redan målat en bild till ett julkort :) Tror mamma ska få det, om jag inte sparar det :) hehe...

I natt sov vi i gästrummet igen, men vi sov inte så mycket.. Det är ganska trångt i en 110 säng, när man är van vid en 180s! På fredag kommer Stella och Timmo hit, vi ska vara hundvakter i helgen! Blir nog mysigt, men mest busigt. Hoppas Rambo och Stella gör bort allt bus på en kväll, annars blir vi olyckliga. Rambo pinkar ju inne hela tiden annars!!!!!

Nu ska jag plugga lite, ska göra intervjufrågor! Är inte speciellt peppad... Sen blir det makaroner och köttbullar till middag.

Imorgon får man då pengar, så jag funderar på att åka till vännäs och handla. Liiiite roligare än att handla på  ica handelsboden i tvärålund hehe... Men, det beror också på hur mycket snö det är på vägen! gillar inte att köra på vintern... :( har int råd med en ny bil hehe... Ska nog ringa Eriks mormor och höra om hon är sugen på en vännäsresa :)


 PUSSEN!

Nån bild måste jag ju bjuda på:)

kyla!

Idag har det varit rätt kallt ute, just nu är det ca -7 grader. Det blåser lite, så det blir ännu kallare.. Idag var vi på Alexanders gård, Erik hjälpte honom med hans hundgård. Sarek och Rambo busade för fullt och jag var på gränsen till att förfrysa kinderna. Hade glömt hur fort det kunde gå...

Här är lilla Sarek, världens gladaste :)
Ångrar lite nu att vi inte skaffade oss en Plotthund, han är då mycket gladare än Rambo.. den surkarten. Men, förhoppningsvis blir smålänningen en gladskit :)

Här busar dom för fullt!


Sareks teknik är att brotta ner Rambo, vilket han är duktig på. Men hans svaghet är hans öron som Rambo ständigt biter efter...Rambo kör "CRAAAZY EYES!"


E
lementet uppe i vårat sovrum har ju aldrig riktigt fungerat, och sen i maj har vi haft ett el-element.. Men det räcker inte när det blir kallare ute, och det kostar rätt mycket att köra el-elementet, speciellt när vi ändå eldar igång resten av huset!!!
Men våran hyresvärd är lite seg, så vi har fortfarande inget element. Så i natt sov vi nere i gästrummet, det vara bara 14 grader i sovrummet när vi skulle sova... :(
Jag som hade bytt sängkläder.. till dom nya, fina.. Men, vi får väl sova i dom när Olle lagat elementet!!!

Nu var det 15,0 grader där uppe, så jag gissar att det blir en till natt i gästrummet.

Ikväll blir det "Erik & Mackan" kl 20.30, jag röstar nog på parlamentet istället, men jag tror Erik redan bestämt sig hehe... Kl 21.00 byter vi kanal, då är det sanningens ögonblick!!


Puss å hej! Åsså klär ni er ordentligt imorgon, då blir det oväder! Själv skulle jag ha skaffat ett par täckbyxor...

320 kg buskis!

Igår åkte vi till Lycksele, för att ligga över på hotellet och se showen 320kg buskis! SKIT KUL! Vi skrattade tills man nästan grät ibland och det var många snuskiga/äckliga skämt om snoppar, fisar och viagra. hehe...
Efter showen blev det middag. Till förrätt bjöds det på gravad lax med avokadoterrin, tror jag det hette. Och varmrätten bestod av fläskfilé, potatisgratäng, ratatouille och någon typ av chiliholandaise. Gott! Blev proppmätt, man fick mycket mat. Innan vi såg showen njöt vi av ett glas vin i bubbelpoolen :)

Nu tjatar Erik på mig, vi ska laga middag. Vi har tagit fram en köttbit och ska fritera pommes... Han vill att ja gör svampsås så ja måste inta platsen vid spisen.

Ikväll blir det julpyssel (med Erik!) och myspys! Film kanske?=)


snart helg

Idag har jag vikarierat i 6an igen.. Härligt att träffa alla ungar :)  Nu är jag då hemma och har hunnit städa undan i köket.. Fick våra nya sängkläder idag, dom är skiiiiitsnygga!
Lärarna på skolan jag vickar på beställde från en tidning, och jag föll för dom...
Dom finns att köpa på DeVal men om du ska beställa något, så tänk på att moms tillkommer... ;)

Tänk vad snygga dom blir i vårat sovrum... :P

Sen hittade jag en ljusstake som var så fin, men den kostade 299 kr plus frakt, vilket är lite väääl mycket tycker jag...
 
klicka nu på bilden, mamma, så blir den större :)


Imorgon åker jag och Erik till Lycksele... Oj så mysigt, funderar bara på vad man ska ha på sig.. Lika bra att bestämma sig innan man åker, annars blir väskan så tung..  fast jag tar säkert med mig några uppsättningar ändå, ifall man skulle ändra sig hehe...

Igår var Linda, Peder och Alexander här och fikade. Gött, jag hade bakat toscakaka =) Å i tisdags var Eriks mormor, morfar, farmor, farfar och hans föräldrar här och åt smörgåstårta! Jag har haft någon konstig mat/bak period!? Jag har bakat massa olika saker, och provat laga lite ny mat osv.. Ganska kul faktist! Vad blir nästa? :D

Nu ska jag ta det lugnt framför tv:n en stund innan Erik kommer hem... Han är och hjälper alexander med hundgården..


Åsså ber vi en stund, för att indexator inte varslar så många!!! Får nog veta imorgon hur många som blir utan jobb.  Cranab varslar 60 av 200... "Effekten är densamma som om 1 200 skulle ha varslats i Umeå." skriver dom på VK.

huvva.. Nä, nu ska jag se topmodel =)


vanlig toscakaka

Toscakaka... i långpanna!Ingredienser

8 ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
400 gr smält smör eller margarin
8 msk grädde

Glasyr:
4 dl mandel , flagad eller hackad
200 gr smör eller margarin
3 dl socker
4 msk mjöl
4 msk grädde eller mjölkVispa ägg o socker pösigt i stor bunke
Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker.
tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten .
Smörj o bröa en långpanna/
eller lägg ett smörpapper i botten vik upp kanterna .
häll i smeten .
Grädda i 175 ca 25 min

Glacyren görs under tiden
blanda i en gryta på medelvärme skall Ej koka !
Ta ut kakan efter ca 25 min och bred på den varma smeten och in i ugnen igen ca 15-20 min .
Kolla lite på färgen , Låt svalna skär i bitar o njut .


godmorgon!

Godmorgon!
Idag ska jag köra igång med examensarbetet och jag ska börja med att läsa en massa om ADHD. Jag ska lägga upp en tidsplan för dom här veckorna, annars kommer jag garanterat att vara ledig lite för mycket... Sen imorgon åker jag till stan, då ska jag låna massa böcker! Jag vet inte rikigt vilka, men det tänkte jag bestämma idag. Det finns nog ett antal jag skulle behövt läsa, inför exjobbet alltså.

Ikväll tänkte jag baka. Imorgon fyller jag år och då får vi besök av Eriks föräldrar och morföräldrar.. Det blir nog smörgåstårta och kaffe å kaka. Sen på onsdag funderar vi på att bjuda hem kompisar, för på torsdag fyller räxaxel 19 år, så vi tänkte vara snälla och fira han samtidigt :) Så ikväll bakar jag kokostosca. Har ätit kakan hos Eva men hon visste inte vad den hette eller hur man gjorde, så självklart sökte jag på internet :)

Hittade ett recept på ett bröd åxå, som man kan göra lite mer oplanerat. Så man slipper jästen! Enda problemet är väl att man inte har någon form... Ingredienserna är sånnt som, iallafall vi, har hemma oftast.
Är lite less på tvärålunds brödutbud, det finns inte så mycket gott bröd.. det är bara dom där fabriksgjorda påsarna som man käkat i åratal... så, ja få väl baka eget!

müslibröd

Här kommer ett enkelt bröd, som har ingredienser som man oftast har hemma :

Müslibröd7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl naturell müsli
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl ljus sirap
7 dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form (ca 2 liters) Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirap och filmjölk. Rör samman snabbt till en ganska så lös deg. Häll i formen och strö över lite müsli på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1h och 15 min.

Müslin kan man byta ut om vad som helst, nötter osv...

Kokostosca

Kokostosca


Ingredienser 48 st.:

Botten:

 • 4 ägg
 • 4 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 5 msk kakao
 • 150 g smör eller margarin
 • Toscasmet:

 • 4 dl kokosflingor
 • 2 dl strösocker
 • 1 dl ljus sirap
 • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
 • 50 g margarin

 • Så här gör du:
  Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, cirka 30 x 40 cm.
  Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, salt, vaniljsocker, kakao och sist smält margarin. Häll smeten i formen och bred ut till kanterna. Grädda den halvfärdig cirka 10 minuter.
  Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt allt koka samman 5 minuter. Bred ut toscasmeten på kakbotten och grädda den ytterligare 10 minuter.


  mamma!


  Hejsan! Jag tänkte bara tips mamma om en sak, du som skulle köpa dig en sån här:    Kaffebryggare
  39 kronor + frakt 19, 50. Åsså får du tre nummer av Laga lätt också. Billigt och bra, kom bara ihåg att säga upp prenumerationen sen! hehe....

  Detta är en bra sida! Om du ska beställa från internet någon gång, kolla på den här sidan först, det kan finnas rabatter :) (Ex. Ellos, CDON.com, Haléns, la redoute, nelly, postfoto) Just nu kan man t.e.x. framkalla 100 bilder gratis från postfoto, man behöver baara betala portot :)

  www.rabattkod.se

  Nä nu är det färdigtipsat.


  gårkvällen

  Igår var vi i Norum där mamma bjöd på middag. Eriks familj var också med, vi hade riktigt trevligt. Jag fick roliga presenter, bl.a. en julpåse, med julhanddukar, juldukar, jultvål och något jag skulle kalla julkokbok/juinspirationsbok. Kuul, jag är ju så sugen på julen i år. Synd bara att jag glömde påsen i Norum :( Typiskt jag...
  Så, tack för de fina presenterna!! :D Å tack för den goda maten!!! Jag får väl åka till norum nästa vecka, eller om mamma kanske kan ta med påsen till hennes jobb, åsså hämtar jag den där. Jag måste ändå till stan i veckan, låna böcker!

  Rambo och Stella busade som vanligt en massa, Rambo sov hela vägen hem och nu ligger han och sover ännu mer. Han ville inte kliva upp idag... Inez däremot är på bushumör, hon som legat hemma och sovit hela gårdagen.

  Stackars Rambo får inte sova i fred.
  Erik är ute och jagar, så jag sitter och väntar på att idolreprisen ska börja. nu plågas jag av Gilmore Girls, och jag blir tokig. Fan vad dom pratar...

  Frukosten bestod av risgrynsgröt, lunchen är ett frågetecken. Får väl se om Erik kommer hem, annars blir det nog en macka.

  Här är några konstiga fåglar som besöker oss, dom är ganska stora och jag har ingen aning om vad dom heter..  Får undersöka saken.

  myskväll :)

  Idag var jag och Erik på stan. Vi kollade in nya BH affären CHANGE, och ooj vad BHar dom hade, Stora och små, billiga och dyra, snygga och fula. Men framförallt, 50% rabatt på alla. Det var verkligen en bra affär och man får hjälp med vilken storlek man EGENTLIGEN ska ha. Jag har gått runt med för små.. Så gå dit och kolla vilken storlek du har, innan du går och köper fel storlekar!!!!!

  Till middag lagade vi porterstek med mammas recept, och det vart fruktansvärt gott. Receptet hålls hemligt, det får vara en familjegrej. Om ni har tur så blir ni bjudna på porterstek hos oss någon gång ;) Såsen blev underbar. Bästa middagen på många år. Som jag lagat själv alltså, annars leder mamma.

  Jag har nyss stökat undan i köket och Erik har tagit hand om lammköttet. Vi fick ett halvt lamm ikväll :) Rambo den surkarten har pinkat på husses skor ikväll, och nu ligger han och surar på golvet nedanför soffan. Han har varit lite småsur hela dagen, skulle tro att det var för att han inte fick följa med till stan.

  Imorgon drar vi till sNorum... Där väntar go mat å presenter :) jag fyller år på tisdag! :D Wohhooo!!!!

  Erik hälsar att han "snört ut mer götta på åteln". Han har tänkt jaga räv från vårat fönster. Vi såg en räv där igår....


  Nu ska vi äta efterrätt. Hane haaaaaaaaj! 

  ♥ ♥ ♥

  tips tips tips!

  Nu har jag spanat lite mer på saltpeppar.se och Guuuuuud vad mycket gott..
  Här är iallafall några recept jag tänkt stjäla!

  kasslergratäng:  Kycklinggratäng:  Laxtårta:  Alltså, det finns så mycket bra recept på den där sidan, och det finns bilder till alla recept!!!

  NI MÅSTE GÅ IN OCH KOLLA!!!!!

  götta

  Jag har varit lite småsugen på att baka en äppelpaj nu ett tag, men jag vet int vem som kan tänkas äta upp den. Den är ju som godast när den är nybakad, så det vore ju tragiskt att ställa in den i kylen direkt..

  Så kom på att ja skulle testa göra maränger! Dom blev ganska mycket misslyckade, typ sega haha... Hård på en sida och seg och geggig på den andra... ingen höjdare, håller mig till köpta. Eller tills mamma visat hur det ska gå till... Försökte göra hennes med rice crispys, men.... :(

  Jag kom på att jag kunde göra en efterrätt till imorgon iallafall. För då ska jag och Erik göra porterstek :P Jag tänkte göra det enkelt för mig och "bara" vispa grädde och blanda ner jordgubbar... Men jag tog först ett lager med grädde, jordgubbar, vaniljsocker och hackad choklad och söndersmulade maränger.. Sen tog jag ett lager med grädde, kakao, hackade hasselnötter och hackad banan! Sen la jag ett lager till av jordgubbsgeggan.. Oj så fint det blev! Garnerade med hasselnötsresterna :) Det blev så fint i dom genomskinliga glasen... Tack mamma! :)


  Här är en kass bild av skapelsen.


  Sen tänkte jag, att när jag ändå var på G, så kan jag ju baka något av äggulorna! Så jag sökte efter recept med äggulor men allt som passade verkade bara ha massa andra ingredienser, sånnt som jag inte har hemma. Så, jag kom på att jag sett ett recept tidigare, som sett så smaskigt ut... Citronpaj med maräng! haha, ja, jag testade, trots marängerna.


  Så här blev min vackra kaka, jag ska provsmaka den snart tror jag...
  Här finns receptet om du är sugen på en citronpaj:

  http://www.matinfo.se/default.asp?intReceptId=3209

  Jag hittade även en rolig sida, som jag tänkte tipsa iallafall mamma om!

  www.saltpeppar.se

  Kika på den, du hittar säkert nåt gott:)

  Nej, nu ska jag se på nyheterna. Hejhej!

  Chilipita

  I förra inlägget funderade jag över middagen...
  Det blev pitabröd med köttfärs, men det blev så gott att jag tänkte tipsa;)
  Jag tog ett halvt paket Knorr Chili con carne kryddmix och rörde ner i den stekta köttfärsen.. Å DEET vart bra!
  Sen gjorde jag en dressing med creme fraich, chilisås, cayennepeppar, vitlök, paprikapulver och salt och peppar.  Det blev riktigt gott.. åsså massa sallad till :P Mums!

  Nu ska jag tömma kattlådan och gå ut med soporna. Funderar över vad man ska ha på sig på lördag... skinnklänningen kanske?

  Puss å hej

  sweet wednesday

  Idag blev det sovmorgon. Jag och Erik skulle kliva upp tidigt hade vi tänkt, men jag tror inte vi vaknade förräns 11... Lunchen blev hemmagjord pyttipanna med ägg och rödbetor, mycket gott. :)
  Djuren är nu avmaskade, kan hända att lillkisse hade nå mask i sig.. Hon har ätit väldigt mycket på sista tiden hehe....

  Jag är lite sen med mode. Alla hinner ha kläderna ett bra tag innan jag accepterar det "nya" modet. Jag har varit lite sugen på ett bälte men inte hittat det perfekta ännu. Och man måste komma ihåg att det perfekta bältet även har det perfekta priset!

  Något sånt här hade jag tänkt mig.


  Sen satt jag en dag och kikade runt på internet, och jag kunde inte tro mina ögon!

  Gina Tricot  har öppnat en webshop! Och de säljer mitt perfekta bälte! Dessutom är det bara 35 kr i frakt och exp. avgift!

  Och nämen titta här vad som föll ner i min brevlåda idag!


  99:- Patent Belt

  T I P S !    T I P S !    T I P S !

   
  ↑   Klicka på deras logga så hamnar du på deras hemsida!  ↑

  Dagen tänkte jag nu fortsätta med att plugga. Sen känner jag mig sugen på att baka en äppelpaj, men jag vet inte vem jag ska bjuda :(

  Funderar iallafall på att experimentera med middagen. Pitabröd med köttfärs+chiliconcarne kryddmix! Å sallad å dressing.. Det lät ju ganska gott! Eller ska jag bara äta kyckling å potatis i ugn? Bra fråga. Typiskt, nu kan jag inte bestämma mig...

  nu snackar vi avancerat, mamma :)

  Det blev inge desperate housewives, jag bestämde mig istället för att experimentera lite med min blogg! Blev lite inspirerad av mamma idag, så jag tänkte testa och se om man kunde göra den lite mer personlig, och det gick =)
  Är lite tråkigt att välja en färdig mall. Så nu mamma, är jag lite mer kunnig, och kan därför tänka mig att hjälpa dig med din blogg... för 150 kr/h. hehe, nädå:)

  Undra vad nästa projekt blir?                                                                                          ♥

  hemma igen!

  Nu är vi hemma igen, och Rambo är mycket trött efter allt bus. Han slocknade direkt han la sig i bilen.. När vi kom hem orkade han inte kliva ut, och när han väl tagit sig från baksätet och ner på gräset så föll han ihop igen. Han orkade inte gå in. Nu ligger han i hallen och sover och Inez är överlycklig över att vi är hemma. Hon klänger som vanligt på min axel och ska ha uppmärksamhet. Rambo fick ett antal "välkommenhempussar".

  Jag är lite förvånad över hur datakunskaperna kan skilja sig mycket från en generation till en annan..., Okej att dom inte kan med avancerad bildhantering och att arbeta med html-koder, men nog borde dom veta att man har en almanacka på datorn om man klickar på klockan i högra hörnet? Och att det går att ha uppe två internetfönster åt gången? Nästan komiskt hehe...  no offense mamma :)

  Men jag kanske kan passa på att tipsa kära mor att det finns en sida som heter www.tv.nu där du har tvtablåerna! Då ser du vad som är just nu på alla kanaler, och vad som kommer sen. Kan vara bra, speciellt när man ligger hemma och är sjuk! Just nu är det desperate housewives, så jag kanske ska slå på teven :)


  Godnatt!

  mammas mat

  Äntligen hemma hos mamma, hon ska bjuda på korvstroganoff till middag :)
  Idag var jag på skolan och fick mitt syfte till examensarbete godkänt, WOHHOO, så nu är det bara att börja forska.
  Eftersom Erik jobbar eftermiddag så tänkte jag passa på att hälsa på i Norum. Rambo tog jag med mig såklart, och nu har han och stella busat i två timmar :) Nu är dom så trötta att dom ligger på golvet och halvbiter varandra... Inga krafter kvar... då sover sluggo gott i natt :)

  Nyss ringde dom från Tvärålunds skola och jag ska få vikariera två dagar nu i november. Nice! :)

  Jag och mamma har utforskat bloggdesign lite idag så både hon och jag har nu en klocka (som syns ibland hehe) och nu kan man också läsa vem som har namnsdag idag :)

  Jag och Erik har beställt ett halvt lamm som vi förhoppningsvis får snart.. Så jag fösöker luska ut hur mamma gör det så gott.. Och det är massa recept egentligen som jag vill ha, och hoppas att hon kan lägga ut de bästa recepten på sin blogg! Hon har en kategori som heter "Givna recept".

  Här är min önskelista på mammas recept:
  - Torkat fåralår (lammbog?) :)
  - Gravat älgkött
  - Nått gott att göra av hare
  - Den där goda såsen du gjorde av portersteken
  - Tjälknöl
  - Raviolin som var få fruktansvärt god, med soltorkadetomat geggan i.

  Det är för det första vad jag tycker du ska dela med dig av. Sen kommer säkert fler saker ja vill lära mig :)

  Jag tycker du ska ge ut en riktig kokbok!  Å SÄLJA!!!!!

  helgen

  Fredagen blev lugn.
  I lördags kom min syster på besök och vi hade hyrt dartlokalen för att festa loss.
  Hela gänget, utom Linda var med, och vi hade riktigt kul! Synd att Linda inte kunde komma.
  I slutet av kvällen kunde jag känna lite smak, så då vräkte jag i mig lite chips. Ojj vad gott. Sen på söndagsmorgon så var smaken borta igen. Men mot kvällen var det tillbaka:) Jag känner fortfarande ingen 100%ig smak men det får duga.
  Tror jag börjar bli friskare nu :)

  I lördags var Erik och jagade grävling igen, med Räxaxel. Denna gång gick det lite bättre. Här är en bild som Erik skickade på åbäket.


  Idag har jag försökt läsa avhandlingen, har väl lyckats svara på alla frågor som skulle besvaras, men jag har inte läst rikigt hela ännu. Jag har dessutom kommit på ett syfte och gjort lite frågeställningar till examensarbetet som jag ska presentera för min handledare imorgon.

  Erik har hängt upp nått äckel (typ fett) från nått djur här ute som vi matar fåglarna med.. Det är inte förräns nu jag förstår varför pappa alltid varit så ivrig med det, det är faktist kul att se söra små pippifåglar utanför köksfönstret! Vi har sett massa fåglar, domherrar osv, men i lördags hade vi besök av en ovanlig gäst.

  Ser ni hackspetten?


  Åsså måste jag även säga, GRATTIS PÅ FARSDAG, i efterskott pappa!


  Jag har inte haft nån kontakt med nätet förräns idag så ja ha inte kunnat ringa!
  Jag har även lagt in en gosig liten hälsning här, som kommer att publiceras när den är godkänd :)

  Erik jobbar eftermiddag denna vecka, så som vanligt har jag nedräkning tills han kommer hem. Nu återstår ca 4 timmar.
  Jag får nöja mig med Ine och Rambo. Tyvärr är båda lika dryga ikväll. Inez låter mig inte vara, hon ska mysa och pussas och sitta framför mitt ansikte, och Rambo ska ha uppmärksamhet, äter på allt han ser osv. Nu har han många tänder som ät på utväxning, så jag antar att det kliar...
  Rambo har ätit upp en ljudkabel, en antennkabel och en lampsladd... Vill inte ha en hund som äter kablar!!!!!!!!!

  Vi har iallafall bokat en sånhär liten sötnos nu!


  Har bokat en tik, beräknas födas några gullungar till våren. Hoppas nu att vi har mer tur denna gång...
  Funderar på Ronja. Rambo och Ronja :)

  Nä, nu har Rambo tagit Eriks crosskydd. Gotta go!

  tråkigt

  I onsdags skrev jag så här:

  "På ett sätt är det mysigt att vara sjuk. Då kan man med gott samvete ligga och mysa framför TV:n..."

  Och det skulle jag nu vilja ta tillbaka.
  Det är bara skit på TV:n ändå, lika bra att vara frisk och göra någon nytta. Å det är inte alls mysigt att vara sjuk, det är mycket ensamt och tråkigt. Iallafall på dagarna.

  Jag är lite bitter, för jag har längtat efter helgens mat hela veckan. Vi tänkte göra tjälknöl men nu blir det rester. Jag känner inga smaker...

  Okej om man är extra trött. Jätte snorig. Inte kan sova för att man är tät i näsan. Har ont i hela kroppen. Inte har något att göra. Men att inte känna några smaker alls, då tappar man lusten att leva. Ursch.

  Jag har druckit te och ätit mandariner hela dagen, nu återstår vitlöken. Frågan är bara tillsammans med vad, jag ska äta vitlöken... är ju inte lönt å göra nå gott haha,... ååååååååååhhhh, ja vill int va sjuuuuk....

  kramen

  Rambobambo håller om sin käresta

  Gud har hört mig!

  Eller så har någon stulit min affärsidé! haha..
  Jag har klagat över hur affärer inte har snygga BHar fast i fler storlekar.. Det blev en vilande affärsidé. Men! Nu har det öppnat en affär i kungspassagen som heter Change. Där har de fina bhar, inte allt för dyra, å i min storlek!
  http://www.change.com
  Dit ska jag! Jag är sugen på att åka in till stan på en gång, men med tanke på att jag bor ett ljusår från stan så tar jag det någon dag som man ändå ska in.
  Där mamma, har du min födelsedagspresent! :)

  Idag är jag jätteförkyld. Har inte sovit nå bra i natt, å bara snorar och snorar. Mycket attraktivt. Imorgon är det iallafall fest i byn, hoppas jag mår bättre då.
  Nu har jag kokat mig lite te och ligger och myser med Rambo och Inez i soffan. Ska fortsätta plugga idag, igår satt jag från 09.00 till 15.00, med avbrott för hundpromenader, frukost och kaffekok. Så mycket hade jag inte tänkt plugga idag, men jag ska försöka göra bort det mesta.

  Trevlig helg!!!


  lucia?

  Jaha, då ska man ställa upp i luciatåget då.
  Den 13/12 kl 18.00 i bönhuset ordnas ett luciatåg i Tvärålund :) å ja ska va me! haha...
  Det ringde en tjej och frågade, å ja tänkte, varför inte?:)
  Det är rätt mysigt med lucia ändå. en fin tradition som man inte får uppleva annars, om man inte kliver upp 0700 och ser nå luciatåg på tv. Det blir en höjdpunkt med läraryrket, att få se söta barnen gå luciatåg på skolan... ahhh... :)

  Vi ska bara ha en träning innan, så låtarna får man träna på själv. Enda problemet blir väl att skaffa ett sånt dät lucialinne. vad kan ett sånnt kosta? å finns det i vuxenstorlek? haha... Lär ju inte finnas på ica iallafall....


  Nä, nu blir det lite mys, sen sängdags.

  Puss å kram!

  lite juligare

  Nu har jag valt lite juligare färger :) Påminn mig bara att byta till våren ;)

  sjuk

  Denna kväll blir en TV-kväll. Jag har ont i huvud och hals och känner mig trött... Fick lite ont i halsen igår, men idag är det värre.. i eftermiddags kom huvudvärken också. typiskt. Kurerar med ibumetin och godis. När Erik kommer hem ska vi göra nyponsoppa med glass!


  På ett sätt är det mysigt att vara sjuk. Då kan man med gott samvete ligga och mysa framför TV:n... Men å andra sidan så orkar man inte göra allt annat som man skulle ha gjort..

  Imorgon måste jag hur som helst plugga, har mycket att göra. Men jag ser fram emot en sovmorgon :)

                 Godnatt!

  finally!

  Jag har aldrig tid att skriva längre känns det som. Men på fredag återgår livet till det vanliga igen. Just nu är det fyllt av hundvalpar och inlämningsuppgifter. Jag tänkte hinna skriva lite nu innan jag ska åka till universitetet för kursregistrering för examensarbetet! Jag åker om 15 minuter, så jag hinner nog lägga in en bild.


  Det är inte klart ännu, ska upp med en hemmagjord anslagstavla (tack Erik!) som ska kläs i något snyggt tyg.
  Jag har gruvat mig för att måsta sitta och plugga i det där rummet, jag har klarat mig att sitta i soffan tills nu, men eftersom examensarbetet börjar så är det praktiskt om man slipper städa undan för varje gång man pluggat. Det blir nog lättare att ta sig för då också...
  Myshörna! Skulle haft lite bättre belysning också.....


  I måndags och igår fick jag vikariera i 6an, där jag hade praktiken. Mycket lärorikt! och lön! wohhoo!
  Hoppas någon ska vara borta snart igen så jag får jobba...


  I lördags var vi på förlovningsmiddag. Tyvärr har min syster min kamera så det blev inga bilder, däremot har jag bilder på kortet jag gav dom :)

  Jag blev ganska nöjd tillslut, men jag gjorde om kortet X antal ggr.....  Nu måste vi gå med Rambo i koppel också. Det luktar mycket älg i skogen och nu har Rambo också börjat notera det. Jag tror att det var i lördags, då följde jag med Rambo och spårade ungefär en halvtimme. Men sen ville matte gå hem. Men inte Rambo! Jag tänkte ta en promenad, så jag klädde mig med långkallingar, mössa, vantar, halsduk, kofta, dunjacka och gympadojjor. Det blev rätt varmt eftersom vi småjoggade hela tiden...
  I måndags på lunchrasten gick jag ut med Rambo i vanlig ordning och han blev sugen på en jaktsväng. Men det hade jag inte tid med, jag skulle tillbaka till skolan! Så Rambo gick i strejk.

  "Jag tänker inte gå hem"

  Han är ju i trotsåldern, och jag måste säga att han är förjävlig ibland. Envis!!!!!


  Nej, nu ska jag ta och göra mig klar för att åka.
  Hane! Heeeej!

  RSS 2.0