jag blir gal-gal-gal-gal-gaaleeen!

Jag sprängs! Overload! To much ideas!

Ni MÅSTE kolla in den här sidan.. Klicka på "Bilder" och sedan "Gör-det-själv"
Nu vet jag en himmelens massa saker som jag bara måste göra..

susannazacke.se

Detta vill jag göra.. Snygga tändsticksaskar, grytunderlägg av betong, klä galgar, bygg en egen trälåda och sätta lantliga handtag på den.. åååh, gå in och kolla!!

betong

Ja det är typiskt när man sitter vid datorn att man alltid ska bli så inspirerad! Jag blev DÖSUGEN på att börja gjuta t.ex. krukor av betong!
Hittade en länk till några tjejer som var på tv och tipsade om hur man kunde göra.. SE DEN!
Jag vill göra stora krukor, små krukor, fat, ljusstakar... you name it.. Se filmklippet så förstår ni...

starta eget?

Det vore förbannat kul att starta eget..
Antikt och kuriosa haha.. Pysselgrejer, trådlampor, tvålar, loppis, kuddar osv...

Såg nu på www.inredning.nu att de säljer "Skålar av LP-skiva" för 129:- st!

Dom hade rätt kul saker där... Iskuber som flyter - hajfenor haha..., kackerlack kylskåpsmagneter..., köksklocka gjord av tallrik och bestick.. roliga servetter hahaha!

perfekt till nyårsfesten :) Skulle vara roligt :)


sjuk.

Aldrig får man vara frisk.. Jag har varit rätt förkyld och idag började jag hosta mer och snora mer så jag åkte hem från jobbet en timme innan jag slutade... Imorgon tänker jag vara hemma och kurera. Jag som hade tänkt åka till stan... :(

Simpson reprisen på TV, så jag har suttit vid datorn en stund, tillräckligt länge för att bli inspirerad... Så nu vill jag ännu mer åka in till stan! Jag vill hälsa på Camilla och se hur det ser ut hemma hos henne, åka på loppisar och några kul inredningsaffärer i stan, som jag inte hann med i lördags..

 

Men jag ska inte känna mig ensam, min trogne vän Charlie vilar med mig. Lite jobbigt ställe men...


äntligen helg!

Det känns mycket skönt att det är helg... Ikväll ska jag och Erik äta kräftor! Idag efter jobbet var jag på ICA och storhandlade.. Fyllde på kylskåpet och tog en sväng via bolaget, spritlagret behövde fyllas på också ;)

Vi har bjudit hem Camilla och Thomas på middag imorgon kväll, så vi har gjort efterrätt och börjat förbereda varmrätt inför morgondagen. Imorgon ska vi lämna Rambo till syrran som ska låna honom till nån parad på hennes skola.. Sen ska vi på stan och shoppa loss, Erik behöver hur mycket som helst... Jag vill mest bara ha :)

Nej nu är det dags att göra iordning kräftorna!

my things

Här kommer två bilder på mina älsklingsunderlägg...


Jag har två av dom här.. Fyndade dom på rea, 35:- för båda! ETT KAP!


Idag köpte jag även en ny blomma som passar fint i min trälåda!


Jag var även på loppis och köpte gamla kakformar.. Tänkte baka några söta kakor men jag hade inga formar!
Jag hittade även två små söta skedar...  :)

Å på blomaffären i Vindeln, som för övrigt har massa fina saker, bl.a. grytunderläggen för 35:-, köpte jag en riktigt fin disktrasa. Lite miljövänlig kan man ju vara haha... eller var det bara en anledning för att få köpa?

Nä, nu ska jag hjälpa Erik och hans pappa som kopplar in diskmaskinen, sen ska jag stryka gardiner!

Puss och kram!

Oldstyle

Här, på en japansk sida kan man enkelt ladda upp bilder som blir gammeldags!


Här är min Erik :)



Coolt :)

Fujis fotobok!

Blev tipsad av Camilla om denna smarta idé!

FUJIs hemsida kan man göra en egen fotobok!
Du laddar hem ett program som de har för att sedan skapa din fotobok! I programmet kan man beskära bilderna, lägga dit effekter och texter. Det blir ett lite lyxigare fotoalbum..
Jag har tänkt göra en fotobok av alla fina inspirationsbilder jag hittat på internet! Det blir som en inspirationsbok! Fotoboken har 24 sidor som man får fylla med bilder, men det går att köpa dit fler om man behöver fler! Finns i storlekarna A4-A6. Fotoböckerna kan se ut t.e.x så här:




Som ni ser så kan välja hur stora bilderna ska vara och vad som ska stå.. Man får välja bagrundsfärg om man vill ha någon eller använda deras egna mönster.. Man kan även välja omslaget, text och bild, både framsidan, baksidan och bokryggen :) Tänkte bara tipsa! Gå in och titta på hemsidan, där står det mer information och priser m.m.

Vi bloggare har även lite förmåner just nu, precis det som Camilla tipsade om...
http://www.fujidirekt.se/blogga/
Så gå in och kika! Jag har redan börjat samla på mig inspirationsbilder :)

HYLLAN


Jag är ju bara tvungen att visa upp min kära hylla...


I helgen har vi satt upp både hyllor och tavlor..


Dom här två tavlorna har vi fått av Eriks farmor och farfar.. Dom hade massa grejer som dom ville bli av med, och vi tänkte väl mest att ramarna kunde vara bra att ha, men OJ så fina dom blir nog en vit vägg... Skönt med lite grönt också :)

Just nu har jag myspys med mig själv och mina ostkrokar. Erik är ute i skogen med Rambo och letar älg!

God att!

Sköna helg

I helgen har vi egentligen inte gjort någonting. SÅÅÅ SKÖNT. Det var länge sedan man fick vara hemma en hel helg utan någonting planerat! I fredags åt vi god middag och såg på friidrott på TV.. Igår följde jag med Eriks mamma, syster och mormor till vindeln där vi svängde förbi en auktion och en loppis. Erik var i skogen hela dagen... På kvällen var vi hos Thomas och såg filmen Män som hatar kvinnor, bra film! Sedan spelade vi Rock band och nåt zombiespel..

Idag gick vi ner på dammen och fyndade godis, 50% för att de stänger för i sommar. Sen for vi till Thomas igen och grabbarna spelade ännu mer zombiespel...

Rambo är alldeles tokig, han träffade på en löptik som var lös idag.. Så sedan dess har han inte riktigt varit sig själv, han var nog bra sugen på att stoppa in den haha... Så istället så har han varit som faan på Inez idag... Vi trodde först att han var lite busig men sen såg Erik att han försökte sätta på henne! Stackars kisse som förrutom sin tratt måste plågas med både Charlie och Rambo på sig...

Nu har jag suttit och pysslat lite med min inspirationsbok och innan det så drack vi kaffe och åt lite glass till efterrätt :)


Jag har en kul idé... Jag ska göra egna tvålar! Ska beställa grejer från Panduro, oj vad kul!!!!

Nu lät det på Erik som att det var Zombiedags igen,så jag följer väl med honom hem till Thomas... Tur vi bor i samma hus :)

Charlie


Det här är våran lilla Charlie. Buskissen.


Här var han bara någon timme gammal, till vänster är Lindas katt, Leif.


2 veckor.


- Rambo, rambo, vad ska vi göra?


-Men, vad tittar du på morbror Rambo?


-Där där är väl inge kul.. Får jag åka på din rygg?


-Snälla, då får du en puss!


- Tack morbror Rambo!





- Ja Stella, jag tycker om dig också..




-Jag gillar att retas med husse och husse gillar inte när jag ligger i hans sko :D



-Morbror Rambo, älskar du mig?


-Vad mysigt vi har, kan inte du klia mig på magen?




-Mamma, mamma! Han dreglar på mig!

no more kittens

För nu är Inez kastrerad. Jag slog till på en chipmärkning och vaccination också...
Nu springer stackarn omkring i en tratt... Ho går runt med öronen bakåt och tratten fastnar i allt... Hon kan ju inte ens ligga ner riktigt och Charlie är och terroriserar henne... Men hon måste vila!



Ikväll hade vi turen att få äta palt hos Eriks mormor! Nu är Erik ute och cyklar med Rambo och jag har gjort iordning lite ljus till ikväll, vi har nämligen tänkt lyxa med ett varmt bad. När man varit utan badkar ett tag så saknar man det, och nu när man väl har badkar så har man inte tid med att ligga där! MEN ikväll är det dags. Lite tända ljus, lugn musik och skum!

Imorgon är det dessutom fredag och vi har för ovanlighetens skull inga planer för helgen! Funderar dock på att åka ut till Norum och fira pappa som fyller år på lördag...

2 meter från kungen

Idag firades Sveriges 200 år av fred i Ratan och i Sävar. Jag fick se kungen, drottningen och Victoria på 2 meters avstånd haha... I dag kryllade det av poliser, militärer, media, FOLK, och kungligheter i Ratan. Jag lyckades få in några bilder på kungaparet och kronprinsessan som jag tänkte visa :)


WOW, dom kollade rätt in i min kamera:)




Åkte en sväng i storbåten, och njöt av solen som var närvarande hela dagen!

Här var en riktigt stor båt som man fick gå en rundvandring i (pappa gick den bl.a.). Skeppet VINGA.
Här är ett militärfartyg, väl kamoflerat.

Mamma hade bjudit hem en hel drös så vi åt god middag och umgicks hela dagen, och nu har jag precis kommit hem! Så jag tänkte passa på att träffa Erik en stund nu innan det blir natta :)

Imorgon ska Inez kastreras... :S men det går nog bra :)
8.00 ska hon vara hos veterinären och ska hämtas före 16...
Nej, god natt gott folk :)
Se till att köpa VK imorgon och håll tummarna för att man finns med på någon bild... Pappa blev även intervjuad! Håll utkik!!!!


The wedding

Ja vi var ju på bröllop i lördags! Jag hade lite problem med kläder innan jag for, men som tur var så kunde jag smita in på H&M medans Erik var på bolaget :) Där hängde en klänning jag kikat på tidigare inför detta bröllop så, jag köpte den :)
Bröllopet var mycket fint och mycket trevligt! Blev rätt sent och man har väl mått bättre dagen efter om man säger så... Men kul var det! God mat också, och vi hade äran att äta rester på söndagen :)

David passade på att prova Fridas löshår :)


Mamma och pappa shakade


Jag hittade en trevlig hjälm som säkert roade mig en stund :)

Ja, så här så vi ut i slutet :)

Me and my baby :)

Släktfoton! Jag och syrran tillsammans med farmora!

Här är jag, alla mina kusiner tillsammans med farmor!



Här är ett kort på brudparet!


Nu är det en liten mysstund sen är det godnatt!

Wedding

Idag ska vi på bröllop! Min kusin Veronica gifter sig med sin Lars! Synd bara att man får ångest över kläder, skor, smycken.. Jag har tagit med mig lite kläder men åker i jeans och linne :) Jag orkar inte bestämma mig nu, vi åker förbi H&M på vägen dit haha... Jag tänkte ha en svartvitrutig kjol, lite 50-tal, med en röd tubtop men jag känner mig inte nå fin! Å jag har bara fula kläder, ingen passande klänning, allt är fult....

nä, nu måste jag torka håret... Hoppas jag hittar något på H&M, annars hoppar jag på nästa buss hem.haha....

fyfan vad deprimerande.


Sånt som är fint

Nu har jag tvärfotat några av mina favoritställen so far i lägenheten. Tänkte ni skulle få se! Men jag håller mig till köket!



På diskbänken står min favorit, en glas skål med silversked som jag fyllt med flingsalt!

 En closeup på härligheten :)


Kryddhyllan har blivit en liten favvoplats också, kryddorna får stå någon annanstans :) Burkarna och ljusstaken är ett resultat av sommarens loppisturer!


Det här fönstret blev rätt fint med trälådan men jag ska inte ha den där stora blomkrukan i den sen..


Å idag kom älsklingen hem med blommor! Oj så glad jag blev!! Så dom hör också till sånt som är fint i köket :)


Nu tänkte vi "hyra" en film på internet, sådär som jag beskrev tidigare på "On Demand" från cdon.se
Skulle vilja se En shopoholics bekännelser, men vet inte om den finns där än...

Godnatt!

Knoppar

Nu har jag målat klart sängborden!
Dessutom har jag beställt nya knoppar... :)
Det blir knoppar från Nostalgia & Kuriosa! Har beställt ikväll, kommer väl om någon vecka :) Så här ser dom ut:

49:- styck, och det är det värt :) Nu när man målat och målat så behöver man det där lilla extra som gör det värt besväret :)
När jag ändå skulle beställa så passade jag på att köpa den där fina hyllan... Jag ville verkligen ha den! Jag har ju varit såå duktig och jobbat nästan hela sommaren och som belöning för det och för att jag fått jobb så unnar jag mig denna hylla. haha! Don´t ruin the moment mamma! Den här är jag värd ;)

Kommer att bli kanonfin i köket...

Sommarens bästa

Ja nu har jag flyttat över lite bilder från mobiltelefonen...
Här är några av sommarens bästa :)








Avslutar med ett av sommarens bästa fynd :) Skitfin gammal trälåda som inte ens var till salu :)


Nu ska jag åka till Vindeln och hämta upp Erik, sen ska vi åka till Yttersjön och äta middag hos Eriks farmor och farfar! Den planerade och efterlängtade tacosen får vänta tills imorgon :) Imorgon är det kurs som gäller, då är förskolans stängd. Men vi vet inte vad den handlar om, antingen kost eller klimat, alla har hört olika hehe:)

köpsugen

Jag sitter och tittar på olika webbshoppar som olika bloggare har, samma sak som jag gjorde igår.. :)¨
Hittade en sida, Homepoint.se, där man via den sidan kan hitta olika webbshoppar! Man väljer bara exempelvis "Shabby Chic" till höger, under "ARTIKLAR" och POFF så är det massa fina saker...

Jag hittade en blogg som heter Alvas hus som säljer massa prylar... Hon hade bland annat denna underbara klocka som jag SÅÅ GÄRNA vill ha!

Den kostar 529:- så jag har förmodligen inte råd.. men jag gillar den starkt...

Par Courrier har en liknande för 325 kr, inte riktigt lika fin men nog är det nära... ett alternativ ;)



Hittade även en underbar vägghylla på Nostalgia & Kuriosa.. 799 kr, vill ha vill ha vill ha....


Nordljus bland annat har en fin skylt som jag är lite sugen på också...
"BLESSINGS - grow old with me... the best is yet to be"

 

Den kostar 169 kr, iallfall på den här sidan, men är den enda som har den hemma just nu... som jag har hittat än så länge :) Dom hade riktigt många skyltar m.m, spana på den sidan :)


Via den här sidan hittar du länkar till massa shabby chic webbshopar! ---> Klicka här :)

Nihil agere delectat

Vilket betyder: Det är angenämt att göra ingenting

Därför får Erik den äran att laga middag idag... Han får instruktioner från soffan :) Pasta carbonara...

Jag sitter och letar efter latinska ordspråk. Jag har köpt matt vit färg idag och har tänkt måla våra sängbord! På dom så tänkte jag kanske skriva ett av dessa latinska ordspråken med ljusgrå färg...
Men det blir nog gjort någon annan dag än idag. Nihil agere delectat ;)

idémakeriet

Jag har hittat en blogg som heter Idémakeriet och hon har en jättefin webbutik!
Jag hittade mycket fint men tyvärr så var det jag fastnade för slutsålt... :(
Så nu sitter jag och letar som en galning efter om det finns fler bloggare som har webbutiker...

Erik har varit och spelat volleyboll ikväll men har precis kommit hem... Han tycker att jag är tråkig som bara sitter vid datorn haha, så jag får väl säga godnatt :)


ny dustsucker!

Yes, vi har idag köpt oss en bosch dammsugare. Förutom att den fungerar bra så är den skitsnygg. Lite retrostil i färgen vanlij.. Slangen ser gammeldags ut!


Vi var på NOLIA idag, Erik köpte ett regnställ för en femtilapp coch jag köpte en kul grej...  Beauty Quick! Så här serdet ut...
 Det är som en dyna (den till höger) där man sätter fast kristallskivan (vänster)... Den tar bort hår! Skippa rakhyveln, man gnuggar förskiktigt runt runt på benen och sen blir man len som en babyrumpa. Den peelar benen samtidigt så man blir hemskt len... Håret åker tydligen ut med rötter och allt stog det i bruksanvisningen..
Jag köpte ett sånt där paket med 4 stora och 4 små kristallskivor och så fick man med ett paket till 5+5 st... 300 kr kostade det och många säger att det funkar jätte bra, så jag var tvungen att prova...
Jag ska väl köra den ikväll på benen så jag får återkomma med en recension :)


Efter Nolia så åkte vi till Eriks systrar och lät oss bjudas på kaffe, sen åkte vi till BOOM och spanade på soffor och sedan till Media Markt och köpte dammsugaren och drömde om en ny TV. Sen blev det pizza i vännäsby... ;)


Sen har jag en hemsida att tipsa om...
Om man känner för att hyra film men inte orkar fara dit? Och om man inte törs ladda hem, eller om man inte hittar nån bra film att ladda hem?
On Demand.   Från cdon.se så kan man hyra film för typ 39 kr, då man man välja om man vill ladda hem eller se direkt på nätet... COOLT. Sen får man en faktura! Varje månad har de också en gratisfilm :) Hittade sidan när vi fick ett brev från T3, internet leverantören... Vi hade precis fått internet och fick då typ presentkort på fyra filmer.. Så igår "hyrde" vi filmen VI HADE IALLAFALL TUR MED VÄDRET IGEN" :) Kul var den! Ikväll är det inget på tv heller (har kanal 1,2,4 och 6) så vi kanske får hyra en till rulle!

n o l i a

Upp att verka, nolias sista dag. Vi har inte hunnit dit i veckan så vi tänkte åka idag. Håller tummarna för att vi hittar en bra dammsugare...

Igår vara hela byn stilla... Inte många människor ute, kan bero på att större delen av byns befolkning höll igång rätt bra i fredags hahaha....Vi åkte till tallbackens camping där några badade och sen käkade vi fläskfilé med klyftpotatis och bea... gött. Sen käkade jag middag en gång till hos Eriks föräldrar hehe... grillat :)

Nu håller jag på att koka ägg, så snart blir det äggmacka med kalles randiga, sen pallrar vi oss iväg till stan!


Hane, haaaaj!

tröttsam underhållning på låg nivå.

Ikea har en kampanj för nya varianten av sängen Sultan... Nu är det livesändningar där man kan gissa vem som håller sig vaken längst... Jag tror att den där Cherin somnar snart, ser väldigt sömnig ut... haha...

Länk till Kampanjen

Lite roar små :)


Erik klarade skjutningen ikväll också, för den som ville veta :) På första försöket som tur var, hans ammunition hade bara räckt åt ett försök :)

inga bilder ännu...

Jag har letat lite men kan fortfarande inte hitta varken USB-sladd till telefonen eller bluetoothen... Så jag kan inte lägga upp några bilder än...
Ikväll är Erik och ska försöka skjuta sig godkänd så han får jaga björn i höst.. varför han nu ska måsta jaga björn, snacka om farligt intresse....

Jag har en latarkväll, orkar inte göra nåt mer nu :) Imorgon är det grillfest med volleyboll på Dammen i Tvärålund, så vi tänkte fara dit!  Kan bli kul :)

Nu ska jag snoka runt på lite bloggar, jag är sugen på lite inspiration!! Nästa vecka kommer nog hyresvärden och ska måla hallen... Vitt blir det :) Sen kan vi sätta upp hatthylla och en spegel... Hoppas det blir bra...
Har sorterat mina pysselgrejer ikväll, och har valt ut lite att ta med till förskolan! oj vad jag är sugen på att lägga ut en bild på min pysselväska... Köpte en gammal resväska i sommar som jag har alla papper i!

Mina nya gudar

Spana in det här klippet från youtube.com:

 

Ett skitbra band som bara gör covers.. men hur bra är dom inte!?!
Var bara tvungen att tipsa... nya låtar med rockabillystyle...
Alla låtar dom gör blir skitbra.... :)

Sweet home

I am back!
Äntligen har vi fått ett hem, och äntligen har vi fått internet igen :)
Vi har i helgen flyttat in i en lägenhet i Tvärålund, i brist på hus... Det är en trevlig tvåa på andra våningen mitt i byn, så det är nära till allt... Vi har packat upp kartonger, sorterat och packat ner hälften igen... Fan vad man har dragit på sig grejer under ett år! Är lite klurigt att flytta från ett hus till en lägenhet... man rymmer inte allt, men å andra sidan så kan man välja ut godbitarna :) Har fått i ordning här någolunda nu, men det är kvar massa kartonger som vi inte äns tagit hit än, plus att min bil är proppfull med sopsäckar och kartonger som jag inte orkar bära upp... just nu.. :)

Jag började på mitt nya jobb i måndags! Jag hade turen att få jobb på en nyöppnad förskola som vi nu döpt till Ökbäckens förskola.  Jag trivs bra på min avdelning, har skojjiga arbetskamrater med ett undantag från andra avdelningen....  En nyppnad förskola innebär alltså att vi har burit möbler och packat upp grejer ur kartonger, ungefär samma sak som jag gjort hemma sedan i lördags. Vakna, bära och packa upp och städa i 8 timmar, hem packa upp, städa tills klockan blir som nu, 21, vila ben och rygg en stund framför tv, hopp i säng, sen vakna och hela ramsan en gång till. Jag är lite less på att packa upp, bära och städa... Men precis som på jobbet så börjar vi få ordning även hemma... Jag ser ljuset! haha....

Har fått upp matlagningssuget igen också, oj vad kul det är i ett roligt kök! I veckan har vi ätit rosa älgstek stoppad med färsk timjan och rosmarin och vitlök med råstekt potatis och rödvinssås... Jävligt gott...Igår åt vi hemmagrillad kyckling i ugn med ris och svampsås (curryn var visst inte uppackad....) Och ikväll gjorde jag västerbottenspaj! Men rivgärnet var inte uppackat heller märkte jag när jag skulle riva osten, så jag fick ta ett sånt där litet kryddrivgärn haha... Men det gick ju bra det också...

Nu har två av kattungarna åkt till sina ny ägare, men Charlie är kvar.. Inte för att ingen vill ha honom, tvärtom, alla vill ha honom... Det har till och med ringt folk :) Men nej, då har jag bara svarat, "Charlie är inte till salu :) " Jag har några på kö om jag skulle ångra mig... haha.. Hyresvärdens fru står först i kön.

Synd att inte bluetoothadaptern är upphittad/uppackad, annars hade jag kunnat bjussa på massa fina bilder.. Har tagit några fina kort i sommar!


Sen tänkte jag engagera mig i att dokumentera alla finhörn i lägenheten... Väntar på att mamma och pappa ska komma hit med ett superfint gammalt skåp...

Nu ska jag packa upp en kartong till!

RSS 2.0