intressanta recept!

Förrätt: Avokado med krabba och ädelost

4 portioner

120 g krabbkött, i burk
2 schalottenlökar
2 avokador
50 g ädelost
2 msk crème fraiche
1 dl grovriven parmesan
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg krabbköttet i en bunke.
Tillsätt finhackad gul lök och mosa ner avokadorna. Smula ner ädelosten
och smaka av med salt och peppar. Fördela röran i ugnsfasta portionsformar
och strö över parmesanosten. Grilla i ugnen i 5-7 minuter.








Förrätt: parmalindad mozzarella


4 portioner

1-2 mozzarella beroende på storlek
8 skivor parmaskinka eller liknande
rucola
parmesanost
Havssalt

Tillbehör:
championer
färsk sparris
vitlök
Kapris


skiva mozzarella. Räkna två skivor per person.
Linda in dessa i parmaskinka.
Lägg i en ugnsfast form och värm tills osten blivit mjuk och varm.

hacka championer, sparris och vitlök. tillsätt kapris och stek detta i en stekpanna.

lägg rucola på assietter, lägg på mozzarellan och riv parmesan över. toppa med lite salt och servera med championröran till.





Avokadopaj


  

Ingredienser:
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten

Fyllning:
3 avokador
½ liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½-1 röd chili (färsk)
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 msk pressad citron
2 dl lätt crème fraiche

Garnering:
1 kg räkor (med skal)


  

Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform
med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund.

Grädda ca 10 min i nedre delen av ugnen. Ta bort folien och grädda
ytterligare ca 5 min. Låt pajskalet svalna.

Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och skär i klyftor.
Skala vitlöken. Skölj och kärna ur chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt peppar och citronsaft i
matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt crème fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.

Låt stå kallt ca 30 minuter (om den ska stå längre än så bör man stänka lite pressad citron
över för att förhindra att avokadon mörknar).

Skala räkorna och servera dem med pajen.


Spana även in VITLÖKSTÅRTA, på www.saltpeppar.se den har jag tänkt våga mig på så småning om! På den där sidan finns det bara bra recept, och även härliga bilder till alla, så spana in dom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0