Påsdille?

Jo jag har nog blivit lite galen i påsar. Här är en stor påse... Godispåsestorlek :) Pappa fick något liknande på farsdag, fast en helvit påse.
 

Och här är mindre påsar.. Jag har ju tänkt prova på att göra smycken, bokmärken m.m. och tänkte att små påsar kan vara bra att ha om man ska ge bort något :) Busenkelt att göra, och riktigt kul när man kan variera mycket... inte för att jag gjort det än men hehe... Har beställt mera presentpapper från panduro men det var ju sån jäkla leveranstid!



Jag såg just en kul idé på en blogg också, som jag kan tipsa om...

Klä en kartong som är lite större än A4 med något fint papper. Sen lägger man snören kors och tvärs och lägger sedan alla tidningar/reklam som ska slängas eller källsorteras. Sedan när lådan är full så knyter man bara ihop snörena och bär ner till soprummet! Woho! smart. Nu gäller det att hitta lämplig kartong...

Godnatt!

Möte möte mera möte...

Ikväl var det möte igen.. Så något pyssel har inte hunnits med ikväll.. Hoppades på ett paket från Pysselgrottan men det kommer nog imorgon.. Weeii!!

Men igår hann jag med litegrann..
Massproduktion av etiketter! Ska bara låna en jobbarkompis superhålslagare...


Är alltid bra att ha ett lager hemma.. Man vet aldrig när man behöver dom!

Nummer 1


Jag lovade ju att visa vad jag tänkt mig med de här!








Som vanligt är det kassa bilder från vårt vardagsrum. Mörka väggar (hoppas vi får flytta snart) och ingen taklampa... Men det är inte lika mörkt i verkligheten som det ser ut på bilderna hehe...


Julkulorna har fått sig en belysning!


Presenter


Var på partaj i fredags och förfesten var hos Eriks kompis. Vi tog med oss lite typ inflyttningspresenter. Först är en påse med värmeljus och på hänger två gamla kakformar som han kan elda dem i. Hade inget annat så det fick duga. Blev så gulligt paket!

 I torsdags testade jag göra Wienernougat. Skitenkelt och riktigt gott. Smakar som köpta! Så en sån strut gav vi bort :) Struten har en annan strut i sig, av bakplåtspapper så det inte ska kladda...
Jag älskar det är presentpapperet!! Tror det kostade 49 kr på panduro.
Här kommer det enkla receptet:

250g nougat
100 g flagad mandel
150 g mörk choklad

Rosta mandeln lätt i stekpannan. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. Blanda sedan ner mandeln med chokladen och nougaten och häll ner i lämplig form och låt stelna. Jag tog bakplåtspapper i en form, så det täckte även kanterna...
Skär upp nougaten när den är rumstempererad, annars går den bara sönder...


Första advent

Idag är det första advent. HÄRLIGT! Men vart är snön?

Idag firar vi även att vi fått bensin i byn igen. Har varit nedstängd i ca 2 år och äntligen kan vi tanka här igen! Så detta firas av hela byn idag! Jag ska definitivt ner dit och tanka!

Jag ska bränna en julskiva idag, sätta upp julgardinerna, ta fram adventsstakarna och liteannat gulligt. Men inga tomtar, dom får sova ett tag till.

Men först och främst ska jag beställa lite grejer från panduro :)




Ha en bra dag!!!!

lätt som en plätt


zinkhus

Madickens Värld har en tävling som jag tror att framförallt Camilla kommer att tycka om :)


Första priset är ett zinkhus! Andra och tredje pris är fina julkort, ta en titt på bloggen! Men skynda på, tävlingen avslutas på måndag! (30:e nov, kl 23.59)

Kommer du ihåg?


Du glömmer väl inte bort att komma ihåg att du har dåligt minne?
Annars kan man behöva en sån här. Min syster ska få denna :)
Färger för att passa i hennes rum...

 


Shoppinglistor

Vi har alltid ett slarvrivet papper ur ett anteckningsblock som handlingslista som vi sätter upp på kylskåpet...
Men inte nu längre!


En till mig.


Och en till mamma :)


Tävling!



Var med och tävla om ett fint pysselpaket från Pysselgrottan!

Paketet innehåller:
- En enkel sats för att göra egna kort
- Träfigurer att måla (kanske som tomtar för att hänga upp till jul, eller som namnskyltar)
- 6x5 ml akrylfärg (matt eller metallic)
- Några metallickransar
- 10 m guldfärgad wire (0,38mm)
- Lampworkhjärtan
- Satinband i rosa


För att delta kopierar du bilden och lägger ut på din blogg samt länkar till min blogg. Glömt inte att skriva en kommentar till mig också, så jag vet att du deltar!

Vinnaren kommer att dras och presenteras Söndagen den 3:e advent, Lucia. Paketet hinner då fram tid dig innan jul!

Ta gärna en titt på Pysselgrottans blogg!

Clas Ohlson tips

Såg att Camilla köpt stämplar på Clas Ohlson. Vill också ha! Hela alfabetetx2 versaler och gemener bara 169 kr! Men vi har flera mil till stan... Men, kära internet, löser allt. DOM HAR EN INTERNETBUTIK!!!


julpyssel



Hjärtat och den vita kransen fick jag av Pysselgrottan som tack för att de använt mina bilder! Där hade hon skrivit ett litet tips på vad jag kunde göra av dem, så... ja jag testade :) Blev riktigt fint!!


Trött...

Började 8 imorse och slutade 20 ikväll. Kommunens förskolor har fått med i Friends och vi hade ett fyra timmars möte direkt efter jobbet... Puuuh! Börjar 06.30 imorgon så jag ska snart gå och lägga mig. Är riktigt trött nu..
På lunchrasten idag hann jag iallafall iväg på lite affärer tillsammans med en jobbarkompis. Köpte bl.a. billiga ljusslingor! En ska jag ha på hyllan i vardagsrummet men jag behöver en förlängningssladd!
Här hamnade en slinga.



God natt gott folk!

2 presenter

Jag kom på att jag fotat två av presenterna jag fick när jag fyllde år och tänkte visa.



Jag fick torkade trattkantareller av mamma i en cellofanpåse med en etikett... Vi skulle använda lite svamp till middagen och det gjorde ont i hjärtat att förstöra den fina påsen... Så vi tog fram en gammal loppisburk och satte ett natursnöre runt, med etiketten. Nice :)


Av min kära syster fick jag en skitcool badanka. Jag och min sambo har rätt många och syrran är expert på att ge oss fler. Hon hade sett denna och inte kunnat låta bli att köpa den :)


Den blinkar i olika färger! Kostade ca 30 kr på Expo.
Tänkte på det Camilla skrev tidigare om Spalamporna man kunde köpa på smartasaker.se


Man kanske kan testa ankan istället;)
Tack syster!

Mossboll



Att leka med mossa är inte alls nå kul. Iallafall då man inser hur många kryp man tagit med sig in. Jag är livrädd för kryp, speciellt spindlar. Plockade en icakasse full igår, med mossa och när jag öppnade påsen så såg jag bara spindlar.... huuuuuuhh!! Så denna boll gjorde jag med påsar på händerna. Inte så praktiskt, men det fick lov att gå.

Mera tändsticksaskar.

I can´t get enough!



Fler ska tillverkas :)

Advents projekt nr1...



Jag har sett tidigare på bloggar hur fint folk har gjort hemma kring jul... Jag är grymt inspirerad och har tänkt mig någon liknande variant. Detta är allt ni får se nu, hur jag tänkt göra med dessa får ni se första advent :)

Jag har kikat lite i kalligrafiboken jag fick av en på jobbet så siffrorna skulle bli finare än de jag brukar göra hehe... Jag har använt ett tjockare akvarellpapper med fin struktur, sedan skrivit med kalligrafipenna och sedan chalkat kanterna... Love it. Längtar tills jag får sätta dem på den uttänkta platsen... :)

Pärlor


En typ av blompinne jag gjort tidigare då jag hälsade på Camilla fick sig en omgång pärlor igår. Lite roligare än bara stommen :)



Provade mig även på lite annat som involverade pärlor... Resultatet blev inge vidare men alltid kan det inspirera någon annan till att göra ett bättre försök :)


Vinterkrans

Denna jul/vinter får hålla till godo med en krans gjord av björkris!
Jag gjorde först en krans som jag band med ståltråd. Sedan tog jag fram färgburken och en kökssvamp och gick ut på balkongen och målade genom att dra svampen på ovansidan... Kvistarna som stack ut drog jag lite extra på så de skulle vara helt täckta. När den torkat lindade jag ett varv med ståltråd och pärlor!
Sedan tog jag även lite glitterlim och kletade på lite här och var så det ska gnistra lite extra på vissa ställen :)




Några av pärlorna har jag fått av mamma och några köpte jag från Pysselgrottan som jag nämnt tidigare...

Jag är rätt nöjd och har hängt den i naturtråd på en vägg i hallen!

"Altaret" hehe

Jag har en sideboard med en ikeas lackhylla i vitt ovanför. Det är ett ställe som jag leker mycket med, gör om, lägger till, tar bort och pyntar lite efter säsong. SKIT KUL är det! Jag vet inte vad jag ska kalla det där stället så för länge sen kom jag på "altaret" på skoj. Men sen blev det mitt altare hehe...

Jag tänkte visa lite bilder, egentligen för att jag själv är nyfiken på hur det förändrats, men även om ni kanske också ville se.

Så här såg det ut när vi precis flyttat in, i augusti. Då hade jag inte fotat med hyllan, kanske av en anledning? Vet ej.



Sen blev det så här...



Och sen såhär...



Och nu ser det ut såhär!





Jag tycker det är så fint att samla udda julkulor i ex. detta gamla tråg som jag fått av mamma...

Julgalgar

Tidigare målade jag om vanliga tråkiga trägalgar. Nu tänkte jag göra dem lite juligare! Snöret kommer från Pysselgrottan och kostade endast 10 kr för en rulle med 13,5 meter.



Jag har två galgar just nu som pryder hatthyllan:)


Nu är det okej att julpyssla.

Tycker jag. Jag har hört många som till och med julpyntat hela huset, satt upp julgardiner osv.. Så nu är det okej att börja, fast jag gör det nog i liten skala till att börja med :)

Idag hann jag ut i ljuset iallafall! Plockade in mossa, pinnar, smågranar och björkris.



En liten gran får stå i vardagsrummet och lukta gott. Här hamnade glasburken jag köpte på loppis :)



I hallen hamnade den andra granen. Funderar på att göra något gulligt med den sen, hänga dit något.. Men jag vet inte riktigt vad ännu.



Jag har skapat ett hem till julens första hyacint också.

Inspirerad av min kära mamma så satte jag dit ståltråd med pärlor lite kors och tvärs. VACKERT!


Nu får den pryda micron :)

Bara måste...

...lägga in en bild till!
Har just kommit hem från jobbet och ska strax hoppa in i duschen.
Men, måste bara visa vad jag gjorde igår.
Jag ahr ju velat fixa och göra fina disktrasor men har inte köpt material ännu.. Men fick en snilleblixt då jag satt i soffan. Tog fram våra fula wettextrasor och en permanent penna.
Bättre än innan iallafall, och detta kan alla göra hemma :)



Så småning om ska jag göra detta på riktigt! Men jag kunde inte hålla mig, var tvungen att tvärprova igårkväll innan jag gick och la mig...

Ha en trevlig kväll allihop!

Kul!

Titta på denna länk, på Pysselgrottans blogg, vad fint de skriver om mig:)

Igårkväll hade jag ett skojigt pyssel för mig också, men jag får visa det imorgon tror jag. Har inte sladden till telefonen på jobbet och orkade inte lägga in några bilder igår kväll...

Jag är rätt mycket för enkelheten. Pysslet ska inte kosta en massa att göra och helst innefatta natur eller sånt man har hemma. Gratis är gott :)
Hoppas jag hinner ordna med en krans också på lördag, får kliva upp och pyssla innan det blir mörkt!

Mera jul...

Ikväll var några kompisar på besök och fikade smörgåstårta! Linda och Peder hade med sig en julblomma och ljus från partylite!:D Medan grabbarna snackade massa skit så passade jag och Linda på att dekorera krukan :)


Nu ser ni Linda i bakgrunden som försöker skoja till bilden :)

Dom här jultagsen som jag och mamma gjorde förra helgen har visat sig vara mycket användbara.. På ljusstakar, blommor och julklappar bl.a! Jag måste nog köpa mig en vit stämpeldyna.. och kanske en röd? Och en brun! Massor! Dom små kostar ju faktist inte så mycket...

Nu ska jag på hundpromenad, sen är det nog godnatt!

Luffarslöjd. Eller?

Här är mitt första försök inom det området.


Är inte ett dugg nöjd med benen, men eftersom min kära sambo inte har hämtat sin tång (som jag skulle låna, behövde absolut inte köpa en egen) som var i garaget så snabbgjorde jag dom med mammas när vi hälsade på dom. Men men, får väl duga. Var lite pillrigt men roligt att göra detta. Så jag måste skaffa mig mera tråd! Fast jag vet inte vad jag ska göra då, förrutom en krans att hänga på väggen! Med pärlor bl.a....

Är det inte jul snart?


Jag fyllde år i går och fick bl.a. dessa UNDERBARA julkulor... Jag blev så julsugen att jag åkte på min favvoaffär i Vindeln och köpte lite grejer.. Jag köpte två till olika liknande kulor samt en julklapp till min syster, men dom hon förmodligen inte behöver vänta till jul för att få. Jag kan inte vänta:)



Jag var så klart tvungen att slå in dom :) Jag har köpt papperet på panduro och gjorde en påse av det! Rätt fint tycker jag, och så hängde jag på en av de nytillverkade tagsen :P
Är helt förälskad i naturtråden också som jag köpte på Jula för typ 19 kr...

Jag råkade även köpa en hyacint idag... Men det är så mörkt ute nu! Man måste vara ute i god tid på dagen för att hitta några fina grejer i naturen. På lördag ska jag ordna något fint till denna hyacint :)
Imorgonkväll hinner jag inte heller för då ska min älskling och jag ut och äta!  Men på lördag kommer mamma och då vill man att det ska glänsa här hemma, städat och fint ska det va:)

Våran kaffeburk fick en liten styling idag också.. a´la Christmas!


Men nu hinner jag inte mer, är bjudna på ärtsoppa (pannkaka för min del) hos Eriks mormor. Sen kommer våra kompisar hit och ska fika!

Men kan tipsa om en sak till... Som Camilla tipsar om på sin blogg... Hemmagjord massageolja! Busenkelt! Olivolja och doftolja. KLAAART! I en fin flaska med en fin etikett...Ahhh, ljuvligt.
Ska definitivt provas på, men jag har ingen flaska jag är villig att offra ännu... Tror jag iallafall...

Trött

Ikväll blir det inget pyssel... Har haft personalmöte och kom hem vid 19.45... Uhhh då orkar man inte göra mycket. Imorgon blir det också fullt upp... Slutar 16, ska åka och handla och göra smörgåstårta för att jag fyller år och vi ska bbjuda hem sambons föräldrar och morföräldrar... Sen blir det nog natta :) Men jag får väl återkomma på torsdag :) Då slutar jag tidigt så då ska jag minsann pyssla!!!

Fick en kalligrafibok idag av en tjej på jobbet. Hon skulle sälja den på loppis och undrade om någon av oss kanske ville ha den istället.. JAA! Jag hade ju faktist tänkt skaffa en sån! Blir så fint att skriva så..

Nu ska jag se på teve en stund.. Desperate housewives börjar kl 21. I övrigt var det bara skit på tv.. God natt!

Tävling!

Jag shoppade nyligen loss på Pysselgrottan och såg nu på deras blogg att dom har en tävling...

HÄR kan du också tävla om detta:


Mycket enkelt också! Gå in och läs! Jag är med!

Ny inspirationssida

Här är en ny inspirationssida med massa pyssel... :)

Jag ska göra en krans i ståltråd och pärlor... :)

Inez

Nu är Inez hemma.. Hon har varit borta sedan i lördags... 2 dygn! Man blir orolig... Erik trodde att hon kanske var tagen av räven. Jag skulle gissa på överkörd.. Vi skulle följas på promenad för att leta och locka men hann bara gå ut så kom hon:) Hon kan ganska kasst lokalsinne och går vilse ibland...
Hon står på min mage och pussar mig i ansiktet medan jag halvligger i soffan med datorn.. Äntligen hemma. Nu ska vi gosa. Sen ska jag duscha


klättrar upp...


pussar


Äntligen hemma... Jaaag gliideer

Claras jul

Nu har jag beställt Underbara Claras jultidning. Hur man får tag i tidningen, som kostar enn tjuga, kan ni läsa mer om HÄR.

Brickor

Jag köpte ju två träbrickor som jag visade tidigare... Tänkte visa vad jag gjort av dom!

Bricka nr 1:


Här är en myycket dålig bild. Vi har ingen taklampa i vardagsrummet ännu så jag fick lysa lite med fönsterlampan hehe.. Ville inte ha någon blixt!
Jag målade iallafall brickan vit efter att ha målat alla kanter med mörkbrun akrylfärg. Sedan när det vira torkat så slipade jag fram det bruna. Brickans ursprungliga färg var väldigt ljus och jag ville ha lite mer effekt av slipningen. Blev mycket bra! Sedan ställde jag dit lite ljus, en ros, två lite vitsprayade kottar och min finaste tändsticksask. På ljusstaken är mitt första julpynt (kan inte hålla mig).. En "julkramar" etikett :) Köpte en så fin naturtråd på Jula för 19:-
Nu står brickan mitt på vardagsrumsbordet och man kan inte flytta blicken från den... Ahh :)



Bricka nr 2!

En tapetserad variant.. Klippte så "stjärnan" eller vad det nu liknar, hamnade i mitten. Den blev rätt tuff! Tapetprov från Måleributiken på nätet...
Jag har använt ett lim/lack och först limmat fast brickan med det och sedan lackat ytan så man kan torka av den sen utan att den blir förstörd.

Just nu står brickan i mitt kök och skapar lite ordning och reda på arbetsbänken!

Saturday night.

Om ett tag ska jag gå ner till bygdegården och agera lekledare tillsammans med Linda i några timmar. Sedan ska vi knalla över till Flint och käka middag hos han och hans tjej :) Ska bli kul, då blir vi tre par!

Tänkte visa lite pyssel som blev till hos mamma och pappa!


Servettringar Julkramar. Mamma hade några ringar av tjock kartong hon sparat sedan hon köpte glas. Ja, något kan man alltid använda det till :) Dom är finare i verkligheten :)


En liten bok som verkligen behövs i det här huset. Vi har missat för många födelsedagar i Eriks släkt och nu tar jag kontrollen :) Är så pinsamt att komma och äta middag å så visar det sig att någon fyller år, därav middagen. HMMM...

Vi gjorde en hel drös med etiketter! Den till vänster gjorde jag (passade på att använda mammas vita stämpeldyna. Must have!) Den till höger har mamma gjort till mig. Tänkte hänga upp den någonstans här hemma.. Har inte hunnit hitta ett ställe än :)

Ha en skön kväll allihop! Det tänker jag ha :)


Allt blir finare i en söt ask



Så jag gjorde om en tändsticksask.

Men nu får det räcka för ikväll.

Imorgon åker jag till mina föräldrar för att mysa och pyssla lite.. Kommer hem på lördag men då är vi bortbjudna hela kvällen så bloggandet får nog vänta tills på söndag om jag inte lyckas komma åt mammas dator imorgonkväll :)

Trevlig helg annars!

Lådan med sitt band



Det är som roligast att pyssla när det kostar lite.

Mobilsmycken





Ja, här var mina första pärlprojekt! Erik har mot sin vilja fått en lite raggaraktig touch på sin mobil. hehe.. Stackarn... Han får lida ibland.

Själv fick jag en översta:)


Första projektet klart.

Jag kunde inte bärga mig riktigt...
Tvärgjorde ett halsband, mycket enkelt men Åh så fint.
"Lev din dröm"



Jag gjorde ett ganska långt halsband, eftersom det är vad jag saknat i mitt smyckeskrin :)

Nya pysslet!

Bla. detta kom med posten idag!

Svart snöre och rött band!


3 olika sorters pärlor i en liten glasburk. Skulle ha köpt en plastlåda med olika fack också. Varför gjorde jag inte det? Den var inte heller dyr.. Lätt att vara efterklok. Får önska mig en sån :)


Två stycken träbrickor som ska målas och ev, tapetseras. Spännande!!!!


Bokmärken som ska pyntas med pärlor :)


I can´t wait!!!!!

Allt kommer från Pysselgrottan!

Besök

Träffade grannen här utanför när jag kom hem från jobbet! Han som tagit över våran kattunge Charlie.
Jag frågade om jag fick låna Challe några timmar och det var inga problem. Han sa att jag kunde få honom. hehe... Nejtack. Han var så jobbig. Men så söt!


På bilden har han krupin in mellan mina fötter och sitter och stirrar på Rambo. Hunden :)


Det har dessutom visat sig att han fortfarande är jobbig... Jag skulle återlämna honom kl 20 men jag är nästan less redan nu... Han skriker och skriker! Han känner igen sin mamma och hon känner igen honom och hon är också less på honom - redan. Inez springer och gömmer sig och han stå och skriker när han inte hittar henne... hehe stackarn... Tur vi gav bort honom...

Nu ville kattmamman gå ut så Charlie sitter och SKRIKER i hallen. Precis som katthonor låter då dom löper. Anledningen till att vi steriliserat Ine hehe...Nu lämnar jag tillbaka han... HUVVA.

Lådor

Jag har testat göra lådor med hjälp av mallen som fanns i Allers julmagasin...  
Så här blev mina!

Sedan tänkte jag knyta runt röda typ sidenband (passande nu till jul), men jag har beställt något liknande och hoppas att det kommer imorgon :)


Den här lådan blev inte riktigt perfekt först. Råkade göra en bit lite för kort (att man aldrig kan hålla sig till instruktioner...?) så istället för att ha den yttersta biten utanpå så valde jag att stoppa in den i asken! Blev fint tyker jag... Jag satte även dit en julkramssämpel som en liten överaskning när man öppnar lådan :)


Gjorde även en liten enkel påse med min favoritstämpel...


Pimp my ljuslykta :)

En idé som ploppade upp i huvudet bara :)

Här kommer "Före-bilden"


Just nu har jag några enkla genomskinliga ljuslyktor från Willys...  Må va, men ljusen är gröna och ganska fula.. Så jag gjorde en papperslykta att ha runt!

"Efter-bilden":





Jag tog bara ett vitt lite tjockare papper, lite naturaktigt. Sedan stämplade jag med min nya favoritstämpel Njut av varje Ögonblick och chalkade kanterna på papperet.. Och limmade ihop såklart. Färdig!



idétorka

Just när man gjort klart det projekt man hade i huvudet.. så försvinner alla andra idéer. Jag är inne på 1001 ideas och tänkte bara tipsa er om den sidan, som Camilla tipsat mig om tidigare! Om man har brist på idéer!

äntligen lite tid över.

Nu har jag haft fullt upp med jobb (bl.a. massa utvecklingssamtal) och annat så jag har nästan inte hunnit pyssla eller blogga något. Men nu är jag tillbaka :) Slutade halv två idag och har nu hunnit ut med hunden, läst HMs katalog och tagit fram lite pyssel... Vad som tillverkas återstår att se, återkommer på ett tag :)

Här är iallafall vad jag åstadkommit i veckan:

Tapetproverna kom så jag pysslade ihop två skokartonger.


Och stämplarna kom, så jag monterade och provstämplade! Visst är dom fina?





Nu ska jag se vad jag har för kul att greja med...

Badoljan!

Jag har nu gjort badoljan, men inte testat den ännu... Får bli en annan dag, men jag fåt väl lägga ut en recension då hehe :)


Jag gjode lite mindre än vad det stod i receptet... Ser ganska läckert ut efter ett tag, då den skiktar sig. Nu har den inte hunnit så långt på bilden men...
Den lilla flaskan är köpt på loppis och blev rätt bra till badoljan!

Receptet har jag lagt ut på bloggen tidigare, se här.

Tidningstips!

Jag fick ett tips från Camilla om denna tidning. Man kopplar nästan ihop den med "old people", typ farmor, men jag måste säga, detta julmagasin var kanon! Mycket fina bilder och massor av tips!!!

Jag har tänkt sy en vit tygpåse som man kan ha hyacintkrukan i..
Hjärtan av ståltråd dekorerade med fina pärlor, att ha i granen eller i blomman...
Vika egna små kartonger och göra de såå fina.. (En mall följer med!)
Skriva på disktrasor...
Baka hårda kakor och slå in i fint papper...
Doppa kottar i ljusmassa och ge bort som braständare till pappa...

...bland annat! Jag är mycket taggad...  ni måste köpa tidningen!




Idag kom även mina efterlängtade tapetprover samt mitt paket med stämplar... Weeii! Men jag jobbade sent idag och har precis ätit middag så vi får se om det hinns med så mycket ikväll..

Farsdag


Tea-time!



Detta är en kul grej jag pillrade med... Mycket nöjd :)



Också en kul gåbortpresent!

Underbaraclara gör en jultidning!

Kul! Jag läste just på hennes blogg att hon gör en 20 sidor lång jultidning... 20 kronor kommer den att kosta och man kan snart beställa den via hennes blogg. Jag har då tänkt köpa den! Mer info om hur man beställer kommer på bloggen under veckan... :)

Betong


Beställde denna bok av några stackars barn som sålde jultidningar.. Nu har jag fått den! Tanken är att jag och min kära mor ska testa på det här med betong, till våren. Så den får vackert ligga i tidningsstället tills dess... Men jag längtar! Kul ska det bli... Krukor står överst på listan.
Boken är skriven av Susanna Zacke och Sania Hedengren. 

Tidningsstället

Jag såg att Camilla gjort ett så fint tidningsställ och blev sugen på ett eget.. Men jag hade inte riktigt bestämt hur,då detta ställ dök upp för 30 kr på loppis.. Ja, vad gör man... Det är väl stommen som är svårast att göra?
Så här såg det ut i morse.


Så här ser det ut nu!




Så småning om tänkte jag att man dessutom kan byta tyg på det.. Men, då vill jag ha en symaskin först, och ett fint tyg! Ett framtidsprojekt iallafall... :)

Min tavla har fått ram


Den här fotoramen köpte jag på loppisen igår för en tia.
Så här blev den:


Syns inte så bra, men den är shabbt och ser sliten och gammal ut... Jag är mycket nöjd! Jag tror till och med att denna tavla kan användas som inspiration... Det är precis så här jag vill ha det hemma! Ljust, modernt och stilrent i kontrast med gammalt. Like it a lot.

Vinter


Så här såg det ut i morse när jag vaknade.

Härligt...

Fyndat!

Efter jobbet idag åkte jag, Erik och hans mamma till en loppis i närheten. (1 mil räknas väl som närhet här i buschen). Där hittade jag iallafall ett par stora fina burkar. Precis sånna jag letat efter:) 40 kr styck kostade dom men jag lyckades pruta lite också :)


Dom ser ganska små ut på bilden men dom är rätt stora i verkligeten :)
Den till höger har jag tänkt ha värmeljus i, och den till vänster får kanske agera vas ibland, men kanske får stå som prydnad i köket. Då kan jag ta min blåa flaska (nuvarande prydnadsflaskan) och fylla med vatten istället.
Jag har lite problem med att komma ihåg blomvattning, så jag tänkte att en fin flaska med vatten i får stå i närheten :)


Den här är också stor, lika hög som spagetti är långa :)
På burken står det Le Parfait. Vad betyder det?
Och vad kan jag ha burken till?

Ikväll blir det iallafall Tacos och idol. En lugn kväll med andra ord.
Imorgon tänker jag pyssla medan Erik jagar. Jag köpte en träram för en tia idag också som jag tänker måla vit.. Får väl se vad som hamnar i den :)

Trevlig kväll!!

Smygbloggar

Min sambo tycker att jag spenderar väldigt mycket tid med pyssel och detta bloggande så jag tänkte smygblogga nu medans han duschar:)

Dagens idé är tyvärr ogenomförbar i nuläget för min del. Jag vill tapetsera botten på lådorna i min byrå! Men byrån står i en ladugård i väntan på ett hus, den rymms ingenstans i lägenheten...
Det skulle vara roligt att pyssla på med tapetseringen av lådbottnarna och roligare måste det vara sedan, att fylla den med grejer och kanske till och med hålla ordning i lådorna så man ser den fina tapeten :)


Nu väntar jag på att tapetprover och ett paket från Arkivet ska dimpa ner i brevlådan... Och jag planerar ett loppisbesök imorgon, så helgen blir nog skojig :) Hoppas paketen kommer imorgon!

Fin snabbfixad julklapp/present




Här kommer ett av mina julklappsprojekt.. Idéen tycker jag är så bra att jag bara måste dela med mig av den.
Som det står på påsen så är det Kryddat havssalt! Jättefint - och skitenkelt!
Jag köpte ett lite finare havssalt och kryddade det sedan med timjan och rosmarin som jag malde lite lätt med fingrarna. Påsarna gör man lätt själv, här kommer en mall:



Jag har dock skippat handtagen och vikt ihop påsen istället.. Så där som mormor brukade göra med våra godispåsar :) De små klädnyporna har jag köpt billigt på Idémakeriets webbshop!

Julaskar


Jag har ju fastnat lite på tändsticksaskar känner jag.. Men det går så fort, och de blir så fina! Jag har verkligen fastnat för texten också - Där ett ljus brinner vakar en ängel - tycker den är så fin.

Fan att man inte kan hålla sig borta från julpysslet... Men snart borde det vara lovligt!


Say cheese!


Jag har testat att göra hemmagjord ost!
Typ creme bonjour eller något..

Såhär går receptet:
1 liter filmjölk
1-3 dl gräddfil

Värm till ca 50 grader och häll sedan över i kaffefilter och låt rinna av i några timmar.
Sedan kryddar man med det man vill ha i!
Ja valde favoriten vitlök, samt gräslök och persilja. Jag råkade dock underskatta vitlökens kraft och den blev lite väl stadig! Men, blandade ut den med lite creme fraiche. Gick bra det också :)

Men den blev rätt god! Det är alltid roligt att äta det man lagat själv:)

Mera måla

Jag berättade för min mamma att jag plötsligt fått ett sånt målarsug! Tack vare det samtalet blev jag ännu mer inspirerad och har ikväll gjort en enkel men stilren tavla. Eller, ja ett papper, men som man får fixa en ram till!


Utgångsplanen var en annan, men det är som om tavlan växer fram under tiden och jag ändrar mig hit och dit flera gånger...


Jag gillar ojämtheten!

Stämplar

Jag har beställt stämpar från en sida som heter Arkivet Papper & Design. Det har massor av stämplar (bl.a.) mest omonterade, men riktigt fina och inte så dyra :) jag har beställt ett par stycken:)












Sen gäller det bara för mig att lista ut hur man monterar en omonterad rackare, om jag ska göra det på riktigt, eller köra på det mycket fiffiga uttrycket - man tager vad man haver ;)
Får kanske köpa sånt där "Ez mount" ark som man ska klistra fast stämpeln på. Varför beställde jag inte ett sånt?


Nytt namn :)

Hehe ja jag funderade ju tidigare på vad man kunde göra med de nya typsnitten.. Jag bytte namn på bloggen! Jag har funderat på det länge men inte hittat något bra namn.. Har jag kanske inte gjort nu heller men, jag var så sugen på att göra en header! House of candles... ja, det är ju våran lägenhet, men vi har inget hus. ÄN! Men vi letar för fullt, kosta vad det kosta vill, men vi ska ha ett hus. Men det är inte så stort utbud i byn tyvärr.
Jag älskar att tända ljus, vi har myspys egentligen varje kväll, vi tänder alltid ljus till middagen, framför TV:n, i badet, väldigt ofta helt enkelt :) Så jag tyckte namnet var lite passande ändå.
Bilden är tagen under älgjakten förra året, då jag följde med Erik. Lite bya, skogskänsla. Vi bor ju i skogen? hehe...

Nog om det, god natt!

Imorgon kommer eventuellt lite kuliga bilder på mitt pyssel, men nu orkar jag inte greja mer med datorn :)

läckra typsnitt

Jag har hittat en hemsida som heter dafont.com där man kan ladda hem olika typsnitt!
Jag har blivit lite sugen på att skriva ut olika texter och använda i mitt pyssel, så jag tänkte tipsa er andra!


Här är ett!
Nu gäller det bara att lista ut vad man ska göra med dom :)

För att få dem i "WORD" kan du spara filerna i en mapp. Sedan markera alla filer du sparat, klicka på "Extract files..." (alltså med winzip, filerna är packade för att ta mindre plats) och sedan spara dem på C: disken (i den här datorn) - WINDOWS - Fonts.
Är dock inte säkert att åäö finns med så skriv andra ord eller på engelska ;)

mera freebies

På den här sidan finns fler gratissaker som bara är att skriva ut. En hel del kul saker till scrapbooking :)

i-do-it-yourself



iDiY kan man ladda ner gratis grejer att skriva ut, ex, etiketter. Klicka på en länk där det står Freebies & Downloads

 De här har då jag tänkt ladda ner och skriva ut :) Nu ska jag leta fler!


Jultokig

Jag kan inte hålla mig borta från julpysslet...
Jag har börjat klura på julklappar, börjat GÖRA julklappar... Jag har några jättebra idéer men som jag tyvärr inte kan dela med mig av förrän efter julafton :) Så man får väl tacka alla andra bloggare som har så mycket idéer att bjuda på!


Här är mitt julhjärta som jag är mycket nöjd med. Den får nog  pryda köks eller vardagsrumsbordet.. men jag ska vänta ett tag med att ställa fram den :)

Jag har gjort om lite fula julgransbollar! Köpte 6-pack på rusta för 10:-, sedan var det bara att pyssla...




bomberna

Ja, alltså badbomberna, dom gick bara bra att göra :)


Här är min rosenbadbomb. Jag hade i en droppe karamellfärg, vilket verkade vara ganska lagom. Rosdoftolja hade jag som tur var hemma. Sen mosade jag in lite rosenblad på utsidan :) Fin va? Detta blir definitivt en julklapp! Men jag ska prova en badbomb själv först så man ser att det är okej haha, man vill ju inte ge bort ett misslyckande, eller kanske till och med klåda och utslag;) Jag gjorde en i vanilj som jag tror jag får testa själv...

Men jag tog inte så mycket olivolja i denna, eftersom den blir gulgrön då.. bara en skvätt, resten rapsolja.

Etiketter




Rosor, Jul, vanilj, young (kom inte på något namn, tänkte använda en ungdomlig fräsch parfym i den) och apelsin.
Så fem varianter har jag planerat, ska prova idag och se hur det går :)


Jag köpte ju "Distressed Ink" i veckan, vilket visade sig vara ett kanonköp, tipsar alla om att köpa det! Alla kanter är gnuggade och ser sååå snyggt ut. Nu jäklar ska jag göra etiketter! Men jag skulle vilja ha en sån där hålslagargrej. Får kanske låna hem en från jobbet. Men jag vill ha en egen!

Idag ska jag packa pysselväskan och fara ner till Linda och pyssla lite. Jag måste via ICA och köpa bikarbonat också, massor :)


Förresten, jag är lite nyfiken på vilka som läser det jag skriver, så ge gärna en kommentar någon gång! :)


Björnjäkel

HÄR finns en artikel på vk.se som beskriver hur en man och hans som var ute med hunden nånstans i Jämtland.. Då råkade de störa ett björnide och pappan blev jagad av björnen men lyckades ta skydd bakom ett träd och skjuta björnen som då var på 1,5-2 meters avstånd.. HUVVA! Bra gjort! haha
Undra hur man själv skulle reagera? Även om jag hade en bössa tror jag aldrig att jag hunnit få upp den innan jag blivit björnmat.

Men det tragiska är skottet rubriceras som jaktbrott, det ska utredas nu om det var ett nödläge... Det är väl vettigare att ta förgivet att det var nödläge och sedan utreda om det kan ha varit jaktbrott. Ähh.
Jag tycker det ska skjutas fler björnar, iallafall i norra sverige. Det kryllar av björn här uppe och nästan varje vecka är det någon i byn som får se en. DET är otrevligt.

RSS 2.0